Vienu metu jų gaminu daug. Mamos firminiai pyragai: kitą dieną dar geresni

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Rūgštynių pyragaičiai – skanus ir sveikas patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiams ar arbatos vakarėliui. Jų įdaras – šviežios rūgštynės, suteikiančios malonų rūgštumą ir skonį

. Raugintų rūgštynių pyragėliams gaminti naudojama mielinė tešla, ji užmaišoma su pienu arba vandeniu, į ją įmušant kiaušinius, įdedant sviestą, cukrų, vanilę ir druską.

Jei norite, rūgštynes galite pakeisti rabarbarais, jie taip pat skanūs.

Pasigaminkime savo pyragus su rūgštynėmis.

Tešlos ingredientai:

  • Vanduo – 350 ml;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Miltai – 600 g;
  • Žalios mielės – 30 g;
  • Augalinis aliejus – 50 ml.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sultenės: rūgštynės – krūva;
  • cukraus – pagal skonį.

Patiekalų su rūgštynėmis paruošimas:

Į šiltą vandenį supilkite mieles, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Į mielių vandenį supilkite 250 g miltų, išmaišykite ir palikite oparą 15 minučių.

Tada į oparą supilkite likusią tešlą, į vidurį minkant supilkite augalinį aliejų. Užminkykite šiek tiek lipnią tešlą ir palikite ją šaldytuve valandai po maistine plėvele.

Įdarui susmulkinkite rūgštynes

.

Paruoštą tešlą padalykite į nedidelius gabalėlius, kiekvieną iškočiokite į 7-8 cm skersmens paplotėlį

. Į kiekvieną paplotėlį dėkite įdaro, pabarstykite cukrumi ir užspauskite tešloje.

Готовлю сразу много. Фирменные мамины пирожки: на следующий день ещё вкуснее

Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje, kol iš abiejų pusių paruduos.

Готовлю сразу много. Фирменные мамины пирожки: на следующий день ещё вкуснее

Gauname skanius pyragėlius su rūgštynėmis. Tai lengvas ir sveikas patiekalas kiekvienai dienai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *