Sunku rasti žmonių, kurie neruošia salotų Naujiesiems metams ir kitoms šventėms. Paprastai salotos leidžia vienu metu išspręsti kelias problemas ruošiant šventinį stalą.
Pirma, salotos yra puikus užkandis, naudojamas prie alkoholio ir tiesiog kaip aperityvas.
Antra, salotos gali gerai paįvairinti stalą. Jei pagaminsite gražias spalvingas salotas, jos tampa tikra šventinės vakarienės puošmena.
Dėl šių priežasčių per šventes nereikėtų pamiršti ir salotų. Jei nenorite virti tipiškos silkės pagal Shuba, o jūsų biudžetas yra ribotas, turėtumėte pabandyti pasigaminti salotas su ananasais ir vištienos krūtinėlėmis.
Ingredientai salotoms su ananasais ir vištienos krūtinėlėmis:
Vištienos krūtinėlė – 150 g;
Konservuoti ananasai – 300 g;
virti kiaušiniai – 5 vnt.;
Kukurūzai – 180 g;
Sūris – 150 g;
Majonezas.
Salotų su ananasais ir vištienos krūtinėlė paruošimas:
Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės, palikite atvėsti sultinyje. Ananasus supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į kepimo žiedą ir aptepkite majonezu.
Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais ir dėkite ant ananasų sluoksnio. Vištienos sluoksnį sutepkite majonezu. Kiaušinius nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, supilkite ant mėsos sluoksnio.
Kiaušinių sluoksnį padenkite kukurūzais ir atsargiai patepkite majonezu. Sūrį sutarkuokite ant salotų viršaus stambia tarka ir tolygiai paskirstykite.
Galite palikti salotas 30 minučių mirkti šaldytuve.
Bet jei nėra laiko, patiekalą nedelsdami patiekite prie stalo.