Viena smulkmena viską pakeičia. Kodėl į keptas bulves reikia dėti kiaušinių?

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Keptos bulvės daugeliui tapo geidžiamu patiekalu. Iš pradžių dirbantys žmonės ir valstiečiai mėgo keptas bulves, nes tai yra ekonomiškiausi pietūs ir vakarienė, apie kuriuos galite pagalvoti. Aukštuomenėje keptos bulvės nebuvo mėgstamos, nes buvo laikomos paprastų žmonių patiekalu.

Bolševikams atėjus į valdžią, keptos bulvės žmonėms tapo prabanga. Derliaus trūkumas lėmė bulvių trūkumą. Todėl praėjus badui bulvės tapo vertingesnės. Buvo gerbiami bulvių patiekalai, su daržove buvo atlikta daug kulinarinių eksperimentų. Parodysime, kaip išvirti skanias bulves.

Ingredientai keptoms bulvėms:

bulvės – 5 vnt .;
krūtinėlė – 300 g;
svogūnai – vnt.;
kiaušiniai – 3 vnt .;
pienas – 70 ml;
džiovintas česnakas;
rūkyta paprika
Keptų bulvių paruošimas:

Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, o svogūną – plunksnomis. Krūtinėlę supjaustykite mažais gabalėliais.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite krūtinėlę 3 minutes. Į krūtinėlę sudėkite bulves ir pakepinkite 4 minutes. Į bulves ir krūtinėlę suberkite svogūną, kepkite ant vidutinės ugnies 7 minutes uždengę.

Atskirame inde sumaišykite kiaušinius, džiovintą česnaką, rūkytą papriką ir pieną, išplakite. Supilkite mišinį į keptuvę su bulvėmis ir krūtinėlėmis, kepkite patiekalą dar porą minučių.

Rezultatas – paprastas, skanus bulvių patiekalas.

Krūtinėlę patiekale galima pakeisti kumpiu arba dešra.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.