Mėsos troškinys pasirodo labai sultingas ir kvapnus. Su juo nereikia sukti galvos kaip su kotletais, tiesiog viską išmaišyti ir įdėti į kepimo indą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
malta mėsa, 600 g;
cukinijos, 200 g;
pomidoras, 1 vnt.;
žalieji svogūnai ir žolelės;
sūris, 90 g;
džiūvėsėliai 2 v.š.;
druskos ir pipirų.
Virimo procesas
Trys cukinijos ant rupios trintuvės.
Susmulkinkite žalumynus ir žaliuosius svogūnus.
Paimkite bet kokį mėgstamą faršą, sumaišykite su cukinijomis, žaliais svogūnais ir žolelėmis bei džiūvėsėliais.
Mišinį pasūdykite, pipiruokite, įberkite įvairių prieskonių ir, jei norite, susmulkintą česnaką.
Sutepkite formą augaliniu aliejumi ir įdėkite į formą, išlyginkite.
Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius ir tarkuotą sūrį.
Kepkite dar 15 minučių ir patiekite karštą prie stalo su įvairiais garnyrais.
Bet galima atvėsinti ir supjaustyti porcijomis, patiekti su virtomis naujomis bulvėmis ar bulvių koše, skanu su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.