Varškės spurgos – tikras skanėstas, kurį nesunku paruošti. Pagal skonį galite pabarstyti milteliais, cinamonu ir šokoladu.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– varškės, 300 g;
– miltai, 250 g;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– cukrus, 5 šaukštai;
– druska ir soda, pusė šaukštelio;
– paprastas actas, 1 šaukštelis;
– vanilinas pagal skonį.
Virimo procesas
Įmuškite šiek tiek kiaušinio ir sumaišykite su cukrumi, sutrinkite iki vientisos masės.
Varškę sutriname blenderiu ir sumaišome su kiaušinių mase.
Įpilkite vanilino ir druskos, actu gesintos sodos ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis suberkite į masę. Sumaišykite mentele.
Perkelkite ant miltais pabarstyto stalo, minkykite rankomis ir suberkite likusius miltus.
Suformuojame dešrą, supjaustome gabalėliais, kiekvieną susukame į rutulį – kaip graikinį riešutą.
Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir kepkite keletą spurgų vienu metu.
Išdėliokite spurgas ant popierinių rankšluosčių, o po to dėkite į lėkštę, pabarstykite cukraus pudra, cinamonu arba apvoliokite kokoso drožlėse, sumaišytose su kondensuotu pienu ir pan.
Patarimas : sodą galite pakeisti kepimo milteliais, 1 arb. Taip pat į tešlą galite įmaišyti visos citrinos žievelę, tada spurgos pasirodys su lengvu rūgštumu.