Valgykite žalumynus ir nesirengkite juodai: kaip švęsti medinės gyvatės metus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kiti metai, pagal kinų tradiciją, praeis po Žaliosios medienos gyvatės ženklu. Rytuose jie tiki, kad šis simbolis suteikia mums išminties ir galimybę persvarstyti savo požiūrį į gyvenimą. Pasiteiravome ezoterikės Helgos Colt, kaip „nuraminti“ metų meilužę, siekiant pritraukti sėkmės ir klestėjimo.

Kodėl gyvatė medinė?
Kinų kalendorius yra speciali laiko matavimo sistema, pagrįsta 12 metų gyvūnų ciklu. Kiekvienas iš jų kartojasi kas 12 metų ir neša tam tikrą energiją į metų įvykius.

Pasak vienos legendos, Buda kartą pakvietė visus gyvūnus, kurie norėjo ateiti į jo gimtadienį. Į šventę atvyko 12 gyvūnų. Ir kaip pagarbos ženklą, jis kiekvienam gyvūnui priskyrė vardą metams. O tvarka buvo nustatyta tokia: kas pirmas plauks upe, gaus pirmus metus, antras – antrus ir t.t.

Gyvatė atvyko šešta. Beje, skaičius 12 yra simbolinis ir kinų tradicijoje. Tai reiškia metų padalijimą į 12 mėnesių ir yra susijęs su 12 metų astrologiniu ciklu, kuris valdo laiką ir likimus. Pasak Helgos Colt, gyvatei priskiriamas šeštasis skaičius Kinijoje laikomas laimingu.

Kodėl gyvatė pagaminta iš medžio?
Europos ezoterinėje tradicijoje yra keturi pagrindiniai elementai: ugnis, vanduo, žemė ir oras. O kinų kalboje jų daugiau: metalas, vanduo, ugnis, žemė, medis. Žemė šiuo atveju yra pusiausvyros centras ir gyvybės kilmė, metalas – šaltas ruduo, vanduo – žiema, ugnis – šviesi vasara, mediena – pavasaris, augimo ir žydėjimo metas.

Helga Colt tvirtina, kad 2025-ieji bus pripildyti moteriškos Yin energijos, todėl turėtų būti ramūs, palankūs, skirti savęs pažinimui ir apmąstymams. Tai palankus simbolis norintiems sulėtinti gyvenimo tempą. Gyvatė iš prigimties kantrus, tad šurmuliuojantis ir skubant nuo jos galima gauti nuodų dozę.

Taip pat skaitykite:  Į ką turėtumėte sutelkti dėmesį 2025 metais, kad būtumėte laimingi, pagal savo zodiako ženklą

Pagal kinų kalendorių Metų meilužė pasirodys 2025 m. sausio 29 d.

Ko žmonės gali tikėtis iš Gyvatės?
Medinei gyvatei bus sunku įtikti. Ji yra vidinės harmonijos ir ramybės saugotoja, mėgsta tylą, paprastumą ir sąžiningumą. Triukšmas ir šurmulys, aistra ir drama – ne jai.

Helga Colt sako, kad reikia būti kuo nuoširdesniam su savimi ir kitais žmonėmis. Metai idealūs darbui su savimi, vidinių konfliktų sprendimui, apmąstymams.

„Gyvatė kviečia mus būti orientuotais į detales, sąmoningus ir pasiruošusius pokyčiams. Juk tik taip galime augti ir judėti į priekį“, – aiškina ekspertas.

Ką tarnauti?
Gyvatė mėgsta natūralius ir lengvus patiekalus. Galite patiekti citrusinių vaisių, riešutų, žalių daržovių, kiaušinių patiekalų, žuvies, paukštienos, mėsos užkandžių be kraujo.

Keli receptai jūsų stalui

1. Žaliosios salotos su riešutais ir citrusiniais vaisiais

Gyvatei šis patiekalas patiks, nes žalumynai asocijuojasi su 2025 metais dominuojančia Medžio stichija, o apelsinai – gausos ir džiaugsmo personifikacija.

Ingredientai:

Špinatai arba mišrių salotų lapai – 1 ryšelis.

Oranžinė – 1 vnt.

Avokadas – 1 vnt.

Graikiniai riešutai – 50 g.

Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, medus – padažui.

Virimo būdas:

Nuplaukite ir išdžiovinkite žalumynus. Išdėliokite lapus ant lėkštės.

Apelsiną nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

Avokadą supjaustykite plonais griežinėliais ir uždėkite ant viršaus.

Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje iki auksinės rudos spalvos ir suberkite į salotas.

Sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir šaukštelį medaus ir prieš patiekdami uždenkite salotas.

2. Kepta lašiša su žolelėmis ir citrina

Žuvis yra vandens elementas, kurį mėgsta gyvatė. Patiekalui lengvumo suteikia žolelės ir citrina.

Ingredientai:

Lašiša (filė) – 800 g.

Citrina – 1 vnt.

Rozmarino arba čiobrelio šakelės – 3-4 vnt.

Taip pat skaitykite:  Gyvatė parodys kelią: Pavelas Globa įvardijo tris ženklus, kurie 2025 metais patirs sensacingą sėkmę ir turtus

Druska, pipirai, alyvuogių aliejus.

Virimo būdas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Lašišą dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žuvį apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus ir papuoškite citrinos griežinėliais bei rozmarino šakelėmis.

Kepkite 20 minučių, tada patiekite su garnyru troškintomis daržovėmis.

3. Troškintos daržovės su riešutais ir žolelėmis

Daržovės ir riešutai yra sveikatos ir gausos simbolis, o prieskoninės žolelės suteikia patiekalui skonio.

Ingredientai:

Cukinijos – 2 vnt.

Morkos – 2 vnt.

Saldieji pipirai – 1 vnt.

Pušies riešutai – 30 g.

Bazilikas arba krapai – papuošimui.

Alyvuogių aliejus, druska, pipirai.

Virimo būdas:

Daržoves supjaustykite kubeliais.

Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Daržoves lengvai apkepkite, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite uždengę 10 minučių.

Prieš patiekdami patiekalą papuoškite keptais pušies riešutais ir žolelėmis.

Ką dėvėti Naujųjų metų išvakarėse?
Rinkitės natūralius atspalvius:

– žalia yra augimo ir atsinaujinimo simbolis.

– ruda ir smėlio spalvos – stabilumas ir natūralumas.

– geltona ir auksinė – šiluma ir klestėjimas.

Geriau vengti gilių ir tamsių atspalvių: juodos, mėlynos, smaragdo žalios ir gyvūnų raštų, pavyzdžiui, leopardo, zebro juostelių ar gyvatės žvynų imitacijos.

„Gyvūnų atspauduose gyvatė gali matyti pajuoką ar bandymą varžytis, todėl bus rimtai įžeista“, – pažymi Helga Colt.

Su aksesuarais lengviau: galite rinktis natūralų medį, apyrankę iš apvalių karoliukų ar raižytą akmens pakabuką. Smaragdai, malachitas, nefritas bus sėkmingi – jie padeda išsaugoti vidinę energiją ir apsaugoti nuo neigiamos įtakos, stiprina meilę ir tarpusavio supratimą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.