Minkšti ir purūs blyneliai su žolelėmis ir varške, kietasis sūris.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kiaušinis, 1 vnt.;
– kefyras arba natūralus jogurtas, 200 ml;
– žiupsnelis druskos;
– sūris ir varškė po 50 g;
– miltai, 1 stiklinė;
– žalieji svogūnai ir žolelės;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis.
Virimo procesas
Sumaišykite kiaušinį, kefyrą ir druską, plakite plaktuvu iki vientisos masės.
Suberkite tarkuotą sūrį, varškę ir smulkintus žalumynus, žalius svogūnus, išmaišykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti, suberti į mišinį, gerai išminkyti iki vientisos masės.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite blynus po dangčiu iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Apversdami blyną, pirmiausia silikoniniu šepetėliu patepkite paviršių augaliniu aliejumi.
Patiekite su sviestu ar grietine, įvairiais padažais, šviežiomis salotomis, mėsos ir žuvies patiekalais.