Originalios idėjos paprastai, bet sočiai vakarienei, su kuria neturėsite daug vargo: žuvis kreminiame padaže, pupelės su vištiena ir ananasais bei kopūstų kepsniai.
Norėdami paruošti žuvį grietinėlės padaže, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia žuvis, 400 g;
– cukinijos, 300 g;
– pomidorai, 250 g;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– riebi grietinėlė, 200 g;
– druska, pipirai, prieskoniai, žolelės;
– sūris, 20 g;
– augalinis aliejus.
Virimo procesas
Žuvies filė nuplauname ir nusausiname, iš visų pusių pasūdome, pipiriname, dedame pagal skonį prieskonių.
Cukinijas supjaustome plonais griežinėliais arba trimis korėjietiška morkų tarka.
Įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite žuvį iš visų pusių 3 minutes.
Įpilkite augalinio aliejaus ir suberkite susmulkintą česnaką, pakepinkite pusę minutės, suberkite nesmulkintus vyšninius pomidorus, cukinijas, pakepinkite ir supilkite grietinėlę.
Pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir pipirais, troškinkite 1 minutę ir išdėliokite žuvį, pabarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite dangčiu ir troškinkite 5 minutes.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Patarimas : kad būtų mažiau rūpesčių virtuvėje, naudokite paruoštą žuvies filė ir palikite 20 minučių pasimarinuoti druskoje ir prieskoniuose – gausis skaniau.
