300 g mėsos ir visas kalnas skanių patiekalų vakarienei! Tai idealus būdas naudoti tuos produktus, kurių visada yra namuose. Mėsos derinys su sezoninėmis daržovėmis, prieskoniais ir mėgstamais garnyrais sukuria tikrą kulinarinį šedevrą. Ši vakarienė yra ne tik soti, bet ir džiuginanti įvairiais skoniais. Nesivaržykite eksperimentuoti pridėdami mėgstamų ingredientų ir prieskonių. Rezultatas – visavertis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tiks visai šeimai!
Ingredientai:
šiltas pienas – 200 ml
šiltas vanduo – 100 ml
mielės – 6 g
cukrus – 20 g
lydytas sviestas – 70 ml
2 kiaušiniai
miltai – 600 g
druska – 0,5 šaukštelio.
Užpildymas:
malta mėsa (jautiena) – 300 g
1 bulvė
1 morka
1 svogūnas
1 žalioji paprika
krapai, petražolės – 50 g
juodieji pipirai, paprika, druska pagal skonį
Papildomai:
aliejaus tešlai patepti 80 ml
kiaušinio trynys + pienas tepimui
sezamas
Paruošimas:
Tešla:
Dubenyje sumaišykite šiltą vandenį ir šiltą pieną, suberkite mieles ir cukrų. Įdėkite lydytą sviestą ir kiaušinius. Suberkite miltus, druską ir minkykite tešlą. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
Užpildymas:
Bulves ir morkas sumalkite į faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pipirus. Susmulkinkite žalumynus ir gerai išmaišykite, įberkite prieskonių pagal skonį.
Tešlą padalinkite į lygias dalis. Kiekvieną plonai iškočiokite, aptepkite sviestu ir sudėkite į kvadratėlius.
Kvadratinę tešlą supjaustykite kvadratėliais, vienoje pusėje dėkite įdarą ir susukite į ritinėlius.
Susuktas bandeles dėkite į riebalais išteptą kepimo skardą. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir pienu, pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes.
Koks skanumas pasirodo, skanus!