Tais tolimais laikais buvo ne tik kokybiški daiktai, bet ir skanus visuomeninis maistas. Žinoma, buvo įvairių pažeidimų ir mitybos normų nesilaikymo, bet skaniai pavalgyti galėjai mokyklos, mokinių ir gamyklų valgyklose.
Siūlome vieną iš šių skanių kotletų receptų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bet kokia malta mėsa, 600 g;
– ruginė duona, 360 g;
– česnakas, 1 skiltelė;
– svogūnas, 2 vnt;
– druskos, pipirų pagal skonį.
Virimo procesas
Duonos minkštimą užpilkite vandeniu, tada išspauskite ir sumaišykite su malta mėsa. Duonos pluteles išdžiovinkite ir sumalkite į džiūvėsėlius.
Faršą sumaišykite su minkštimu, tarkuotu svogūnu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
Faršą išminkykite, šiek tiek pamuškite ir suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi, sudėkite kotletus, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Patarimas : kad kotletai būtų sultingesni ir kaip gerame sovietiniame restorane, geriau duoną pamirkyti grietinėlėje arba piene; Į faršą suberkite krapus ir kitus prieskonius. Taip pat likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos kotletus galite užpilti lydytu sviestu – tai suteiks skonio, o kotletai taps dar sultingesni.