Šokoladinę dešrelę prisimename ir mylime iš vaikystės. Šiuolaikiniai vaikai ne visada su ja elgiasi taip pat šiltai. Kai nuspręsite gaminti ir vaišinti savo vaikus, pasakykite jiems, kad tai kaip sausainiai su „Nutella“ – turėtų tikti. Jei jie vis tiek atsisakys – nieko tokio, gausite daugiau.
Surinkome tris šokoladinių dešrelių receptus, kad galėtumėte išsirinkti tą, kuris labiausiai panašus į jūsų mamos receptą. Kad ir kokį receptą pasirinktumėte, pagrindiniai ingredientai yra sausainiai ir sviestas. Paimkite įprastus sausainius, pavyzdžiui, „Jubiliejinius“. Nesumalkite jų į miltus – turėtų likti mažų gabalėlių. Mes tai darome taip: neišimdami sausainių iš pakuotės, pabaksnojame juos mėsos plaktuku. Sausainiai yra konditerinės dešrelės pagrindas, o sviestas suriša ingredientus ir leidžia suteikti dešrelei būdingą formą.
Be pagrindinių ingredientų, saldumui dar dedamas kondensuotas pienas arba cukrus, spalvai ir aromatui – kakava. Kad skonis būtų įdomesnis, į šokoladinę dešrą galite įdėti smulkintų riešutų arba džiovintų vaisių.
1 receptas, klasikinis

Būtent šis dažniausiai saugomas mūsų mamų ir močiučių užrašų knygelėse.
Ko tau reikia?
sausainiai – 400 g;
sviestas – 100 g;
kakavos milteliai – 3 šaukštai;
pienas – pusė stiklinės;
cukrus – pusė stiklinės.
Kaip gaminti?
Sumaišykite pieną, cukrų ir kakavą. Uždėkite ant silpnos ugnies. Įdėkite sviestą. Maišykite, kol sviestas ištirps ir mišinys pradės virti. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite susmulkintus sausainius, išmaišykite, suformuokite dešreles, suvyniokite į kepimo popierių arba foliją ir padėkite į šaldytuvą.
2 receptas su kondensuotu pienu

Lengviausias būdas, kuriam net nereikia įjungti viryklės. Masė gaunasi paklusni, lengvai įgauna norimą formą.
Ko tau reikia?
sausainiai – 300 g;
sviestas – 200 g;
virtas kondensuotas pienas – 1 skardinė;
kakava – 3 šaukštai.
Kaip gaminti?
Iš anksto išimkite sviestą iš šaldytuvo, kad jis spėtų suminkštėti. Sutrinkite sausainius ir sumaišykite su sviestu. Įdėkite kakavos ir kondensuoto pieno. Gerai išmaišykite. Suformuokite dešrelę, suvyniokite į foliją arba pergamentinį popierių ir padėkite į šaldytuvą trims valandoms ar ilgiau.
3 receptas su šokoladu
Mūsų mamos taip negamindavo, tai – šiuolaikiška recepto versija. Svarbu: naudokite gerą šokoladą!
Ko tau reikia?
sausainiai – 300 g;
sviestas – 200 g;
kondensuotas pienas – 1 skardinė;
šokoladas – 100 g.
Kaip gaminti?
Susmulkinkite šokoladą ir ištirpinkite jį kartu su sviestu ant silpnos ugnies. Sumaišykite su kondensuotu pienu. Sudėkite susmulkintus sausainius ir gerai išmaišykite. Suformuokite dešrelę, suvyniokite į kepimo popierių arba foliją ir padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms ar ilgiau.
Šokoladinė dešra – puiki „pasidaryk pats“ dovana. Pasigaminkite ją iš vakaro ir, suvyniotą į puošnų popierių, pasiimkite į vakarėlį.
