Sūrio pyragaičiai išpopuliarėjo dėl naudingų sudedamųjų dalių ir paprasto patiekalo paruošimo būdo. Žinoma, negalima teigti, kad sūrio pyragaičiai tinka visose šalyse. Pavyzdžiui, Azijos šalyse varškės pusryčiai ir apskritai iš varškės gaminamas maistas yra vidutiniškas. Kinai, korėjiečiai ir japonai nėra įpratę prie jogurto, varškės pyragų ir kitų europietiškos virtuvės skanėstų
. Tačiau NVS šalyse varškės pyragai yra garbinami. Dažnai parduotuvių lentynose galima rasti jau paruoštų varškės sūrelių. Varškės pyragėlius geriau pasigaminti patiems, net jei nežinote, kaip tai padaryti. Yra paprastas varškės receptas.
Varškės sūrelių ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- obuolys – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio;
- kepimo miltelių – ½ šaukštelio;
- vanilino – 2 lašai;
- manų kruopos – 5 valg. šaukštai.
Varškės paruošimas:
Obuolį sutarkuokite stambia tarka, nelupdami. Obuolių masę sudėkite į varškę su kiaušiniais, supilkite vaniliną, suberkite
cukrų, druską ir raugą, išmaišykite. Į varškės masę suberkite manų kruopas ir išmaišykite
. 20 min. palikite masę uždengtą.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu semkite porcijas varškės.
Kepkite varškę iš abiejų pusių, kol paruduos.
Varškėčius galite patiekti su grietine arba sutirštintu pienu.
Tai greitas būdas pasigaminti sveikus pusryčius.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
