Siūlome 4 įdomius paplotėlių receptus su skirtingais įdarais.
Norėdami paruošti paplotį – picą, jums reikia:
– miltai, 350 g;
– verdantis vanduo, 200 ml;
– druska, 1/2 šaukštelio;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– kumpis ir sūris po 150 g;
– kečupas, 4 šaukštai;
– kiaušiniai, 4 vnt;
– svogūnas, 1 vnt.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, augaliniu aliejumi, užpilkite verdančiu vandeniu, užminkykite tešlą ir palikite 20 minučių.
Padalinkite tešlą į 4 dalis, kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą, kurio skersmuo būtų jūsų keptuvės dydžio.
Kiekvieną paplotį patepkite kečupu, išdėliokite plonus svogūnų žiedus, kumpio juosteles, tarkuotą sūrį ir ant viršaus patepkite plaktu kiaušiniu. Tortą perlenkite per pusę ir suspauskite kraštus.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių po 5 minutes.
Norėdami paruošti chachiną su sūriu ir bulvėmis, jums reikia:
– kefyras, 270 ml;
– miltai, 400 g;
– druska, 1/2 šaukštelio;
– soda, 1/3 šaukštelio;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– suluguni sūris, 250 g;
— bulvių košė, 250 g;
– česnakai, 2 gvazdikėliai.
Virimo procesas
Kefyras turi būti šiltas.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, soda ir augaliniu aliejumi. Supilkite kefyrą ir minkykite minkštą tešlą.
Tešlą padalinkite į 5 dalis, kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą.
Sumaišykite tyrę su smulkintu česnaku ir smulkintu sūriu.
Ant kiekvieno papločio dedame įdarą, užspaudžiame kraštelius ir kepame augaliniame aliejuje po 5 minutes iš abiejų pusių.
Norėdami paruošti svogūnų pyragus, jums reikia:
– miltai, 300 g;
– vanduo, 160 ml;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– druska, 1/2 šaukštelio;
– svogūnas, 200 g.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska, augaliniu aliejumi ir vandeniu, minkykite minkštą tešlą.
Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, pasūdykite ir sutrinkite rankomis.
Padalinkite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite į plokščią pyragą ir sutepkite paviršių augaliniu aliejumi.
Išdėliokite svogūną, susukite vamzdelį ir tada susukite sraigę, suspauskite kraštelius ir įspauskite sraigę į paplotį.
Kepkite uždengę ant silpnos ugnies po 10 minučių iš kiekvienos pusės.
Norėdami paruošti placindą su varške, jums reikia:
– miltai, 430 g;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– soda, 1/3 šaukštelio;
– druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
– kefyras, 200 ml;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– varškės sūris, 400 g;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– druska ir pipirai, krapai.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su kefyru, kiaušiniu, augaliniu aliejumi, druska, cukrumi ir soda, užminkykite tešlą ir palikite 20 minučių po rankšluosčiu.
Varškę sumaišykite su druska, pipirais ir krapais bei kiaušiniu.
Tešlą padalinkite į 2 dalis, iškočiokite pyragėlius, išdėliokite įdarą ir užspauskite kraštus.
Kepkite 7 minutes iš kiekvienos pusės.