Sūrio blynai išpopuliarėjo dėl juose esančių sveikų ingredientų ir paprasto patiekalo paruošimo būdo. Žinoma, negalima teigti, kad sūrio pyragai yra aktualūs visoms šalims. Pavyzdžiui, varškės pusryčiai ir apskritai maistas iš varškės Azijos šalyse vertinamas vidutiniškai. Kinai, korėjiečiai ir japonai nėra pripratę prie jogurtų, sūrio pyragų ir kitų europietiškos virtuvės gėrybių.
Tačiau sūrio pyragaičiai yra gerbiami NVS šalyse. Parduotuvių lentynose dažnai galima rasti gatavą varškę. Sūrio pyragus geriau pasigaminti patiems, net jei nemokate. Yra paprastas varškės receptas.
Ingredientai varškei:
Varškės sūris - 250 g;
Obuolys - 1 vnt.;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
Cukrus - 1 valgomasis šaukštas;
Druska - ½ šaukštelio;
Kepimo milteliai - ½ šaukštelio;
Vanilinas - 2 lašai;
Manų kruopos - 5 šaukštai.
Varškės paruošimas:
Obuolį sutarkuokite stambia tarka, nenulupdami. Obuolių mišinį sudėkite į varškę kartu su kiaušiniais ir įpilkite vanilino.
Suberkite cukrų, druską ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Į varškės masę suberkite manų kruopas ir išmaišykite.
Palikite mišinį uždengtą 20 minučių.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir šaukštu išmaišykite varškės porcijas.
Apkepkite varškę iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.
Varškę galite patiekti su grietine arba kondensuotu pienu.