Labai skanūs vafliniai suktinukai su aguonų-kokosų įdaru. Nuostabus desertas tiek namų arbatos vakarėliui, tiek šventiniam stalui. Desertas ruošiamas be kepimo, o tai žymiai sutaupo laiko. Dėl įvairiaspalvių pyragėlių skanėstai atrodo labai įspūdingai, o aguonų ir kokoso drožlių derinys suteikia labai įdomų skonį.
Ingridientai:
Vafliniai lakštai – 2 vnt. (dydis 28×28 cm)
Aguonų įdarui:
- Aguonos – 90 g
- Sviestas – 50 g
- Kakavos milteliai – 10 g
- Cukrus – 30 g
- Vanduo – 150 ml
Kokosų įdarui:
- Pienas – 400 ml
- Kokoso drožlės – 75 g
- Manų kruopos – 40 g
- Cukrus – 60 g
- Vanilinas – 1 žiupsnelis
Papuošimui (nebūtina):
- Šokoladas – 40 g
Vaflinio vyniotinio su aguonų-kokoso įdaru paruošimas
Paruošiame visus reikalingus ingredientus. Aguonas sumalkite kavos malūnėlyje. Aguonas suberkite į keptuvę storu dugnu ir užpilkite vandeniu. Puodą su aguonomis statome ant lėtos ugnies ir maišydami verdame, kol išgaruos visas vanduo (5-7 min.).
Ištirpinkite sviestą. Į aguonas suberkite ištirpintą sviestą, cukrų ir kakavos miltelius. Sumaišome. Aguonų įdaras paruoštas.
Ruošiame kokoso įdarą. Į keptuvę storu dugnu supilkite pieną, suberkite manų kruopas, cukrų ir vanilę. Sumaišome.
Virkite maišydami ant mažos ugnies, kol sutirštės, apie 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies. Supilkite kokoso drožles. Sumaišome.
Vaflinį lakštą patepkite puse karšto kokoso įdaro. Vieną pyrago kraštą ištepkite puse aguonų įdaro. Vaflinis lakštas nuo įdaro suminkštės ir galėsite susukti į tankų vyniotinį.
Tą patį darome su antruoju vaflio lakštu ir likusiu įdaru. Papuoškite vyniotinį pagal savo skonį, pavyzdžiui, šokoladu.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą. Supilkite ištirpintą šokoladą į šaukštą ir plona srovele užpilkite vaflinius suktinukus. Jei norite, galite padaryti modelį. Mes siunčiame ritinius į šaldytuvą 2 valandoms.
Praėjus nurodytam laikui, vaflinius suktinukus su aguonomis ir kokosų kremu supjaustykite gabalėliais ir patiekite.