Užteks miltų ir obuolių. Lengviausias ir skaniausias obuolių pyrago receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Obuolių sausainiai – tai skanus ir aromatingas desertas, kuris gali būti puikus priedas prie arbatos ar kavos puodelio. Jis turi malonią trapią tekstūrą ir subtilų obuolių skonį.

Obuoliuose gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip B grupės vitaminai, vitaminas C, kalis, geležis ir kt. Todėl obuolių sausainiai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki.

Tokie sausainiai gali būti gaminami iš įvairių rūšių tešlos: trapios tešlos, sluoksniuotos tešlos, biskvito ir kt. Obuolių galima dėti į pačią tešlą arba papuošti gatavus sausainius.

Pakalbėkime apie paprasčiausią obuolių sausainių receptą.
Ingredientai tešlai:

Miltai – 400 g;
Cukrus – 100 g;
Sviestas – 100 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Pienas – 50 ml;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
Vanilė – žiupsnelis;
Druska – žiupsnelis.
Užpildo ingredientai:

Obuolys – 2 vnt.;
Cukrus – 2 šaukštai;
Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
Cinamonas.
Obuolių sausainių gaminimas:

Įdarui obuolius nulupkite, išskobkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje sumaišykite obuolius su cukrumi, cinamonu ir sviestu, kepkite, kol suminkštės.

Tešlai kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir vanile, į mišinį supilti pieną ir lydytą sviestą, išmaišyti. Į mišinį suberkite druską, kepimo miltelius ir dalį miltų, užminkykite tešlą.

Likusius miltus suberkite į tešlą ir toliau minkykite į minkštą ir nelipnią tešlą. Tada padėkite tešlą ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į sluoksnį.

Iškočiokite sluoksnį iki 3-4 mm storio, iš jo išpjaukite nedidelius 5-6 cm skersmens apskritimus ant kiekvieno apskritimo dalies. Uždenkite įdarą kita tešlos puse.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 18-20 minučių.

Rezultatas – skanūs sausainiai su obuolių įdaru. Galite pabarstyti cukraus pudra, tada jis taps dar saldesnis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.