Vištiena ir sūriu įdaryti pievagrybiai yra labai skanūs ir aromatingi.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
— dideli pievagrybiai, 600 g;
– sūris, 70 g;
– vištienos kojos, 1 vnt.;
– česnakai, 2 gvazdikėliai;
– svogūnas, 1 vnt;
– prieskoniai, druska, pipirai, žolelės, grietinė, augalinis aliejus.
Virimo procesas
Pievagrybius nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir nuimame kotelį. Smulkiai supjaustykite kojas.
Svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais, žalumynus susmulkinkite, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Paimkite bet kokią vištienos mėsą, išvirkite ir taip pat smulkiai supjaustykite gabalėliais.
Svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos, suberkite grybų gabalėlius ir pakepinkite, kol suminkštės.
Įdėkite porą šaukštų grietinės, smulkintų žolelių, porą minučių troškinkite. Druskos, pipirų ir pagal skonį įberkite kitų prieskonių, susmulkintą česnaką.
Pievagrybių puodelius pripildykite įdaru ir dėkite į riebalais išteptą formą. Ant viršaus pabarstykite sūriu.
Kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
Patarimas : kaip įdarą taip pat galite pjaustyti kumpį, dešreles, dešrą, paruošti faršą ir sumaišyti su žolelėmis. Taip pat skanu naudoti kelių rūšių sūrius ir kai kuriuos sumaišyti su įdaru, o dalį užbarstyti ant viršaus.