Kai ruošiamas šventinis stalas, norisi paruošti tikrų skanėstų gurmanams. Iš kiaulienos galima gaminti įvairius suktinukus, kuriuos galima valgyti ir šaltus. Jų skonį ypač suteikia puikus įdaras.
Kiauliena yra populiari žaliava ruošiant gardžius mėsos gardumynus. Pavyzdžiui, šaltam švediškam stalui kepami vyniotiniai su įvairiais įdarais, kurie supjaustomi plonais griežinėliais ir patiekiami tiesiog įkandimui . Mūsų receptas veikia su grybų įdaru, kuris suktinukams suteiks išskirtinio grybo skonio. Pagal išsamią instrukciją suktinukus iškepti tikrai pavyks.
Ko reikės kiaulienos suktinukams su daržovėmis
- 700 g kiaulienos gabalėlių supjaustyti griežinėliais
- 200 g suktinukų
- 1 valgomasis šaukštas taukų
- 200 g tarkuoto sūrio
- 200 g virtų žirnelių
- 3 vidutinio dydžio obuoliai
- 2 kekės žalių svogūnų
- 3 skiltelės česnako
- 1 maža petražolė
- 80 ml sauso baltojo vyno
- Druska, malti pipirai, šalavijas
- Miltai, kiaušiniai ir džiūvėsėliai trims pakuotėms
- Aliejus kepimui
Paruošimo procedūra
- Supjaustykite ritinius mažais kubeliais.
- Grybus nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Keptuvėje juos pakepinkite riebaluose.
- Smulkiai supjaustykite petražoles, žalią svogūną ir česnaką.
- Supjaustytus suktinukus sudėkite į keptuvėje iškeptus grybus, išmaišykite ir leiskite kartu troškintis apie 5 minutes.
- Obuolius nuvalykite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį su citrina pagardintu vandeniu, kad neparuduotų.
- Į keptuvę su grybais ir suktinukais suberkite susmulkintą žalią svogūną, česnaką, žiupsnelį druskos, šiek tiek šalavijų, pipirų ir viską atsargiai išmaišykite. Kartu patroškinkite apie 1 minutę. Suberiame obuolius, kuriuos nuvarvinome iš vandens, pagardiname vynu ir išmaišome.
- Viską verdame 8 minutes žemoje temperatūroje. Galiausiai suberkite virtus žirnelius. Išmaišykite ir leiskite mišiniui atvėsti.
- Ruošiame mėsą – pašaliname nuo jos riebalus, kotletą supjaustome plonais griežinėliais ir sumušame plaktuku.
- Į atvėsusį mišinį suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir išmaišykite. Sudėkite mišinį ant atskirų paplotų kotleto griežinėlių. Ir susukame į ritinį.
- Apvyniokite suktinukus į trigubą plėvelę ir kepkite aliejuje keptuvėje.
- Šis patiekalas patiekiamas su virtomis bulvėmis ir mėgstamu daržovių garnyru.