„Užkandžių liežuvėliai“ pagaminti iš cukinijų. Taip gaminu 7 metus: paprastas ir skanus receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Cukinijų užkandžių suktinukai su sūrio ir pomidorų įdaru bei česnaku. Tai klasikinis receptas, kurį daugelis namų šeimininkių naudoja jau seniai.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 2 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai;
sūris, 100 g;
pomidoras, 1 vnt.;
žalias;
česnakai, 3 dantys;
majonezo;
kiaušiniai, 3 vnt;
miltų.
Virimo procesas

Jaunas cukinijas rinkitės taip, kad odelė nebūtų labai stora.

Daržovę supjaustome plonais nuo 3 iki 5 mm storio griežinėliais.

Iš abiejų pusių įberkite druskos ir palikite 10 minučių.

Įdarui sūrį sutarkuojame su česnaku ant vidutinės trintuvės, suberiame smulkintus žalumynus, majonezą ir gerai išmaišome.

Pomidorą perpjauname į dvi dalis ir jei turite sultingą pomidorą, šaukšteliu pašalinkite minkštimą, o likusį pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.

Cukinijas nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

Kiaušinius plakite šluotele su druska iki vientisos masės.

Kiekvieną cukinijos griežinėlį apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinyje ir vėl į miltus.

Kepkite keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Padėkite ant popierinių rankšluosčių ir atvėsinkite.

Ant kiekvienos riekelės krašto dėkite sūrio įdarą ir pomidorus, susukite ir sutvirtinkite dantų krapštuku.

Užkandį dėkite į lėkštę, pabarstykite žolelėmis ir patiekite.

Labai aromatingas, aštrus ir apetitą keliantis užkandis puikiai dera prie įvairių garnyrų ir mėsos patiekalų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.