Uždarau 60 stiklainių ir neužtenka. Skaniausi moliūgų ikrai žiemai: skonis kaip vaikystėje

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai skanūs moliūgų ikrai, kurie išeina lygiai tokie, kokie buvo parduotuvėse sovietiniais laikais: tiršti, sotūs, apetitą keliantys ir visiškai natūralūs.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

cukinijos, 5 kg;
svogūnai ir morkos po 1 kg;
pomidorų pasta, 4 v.š.;
augalinis aliejus, 350 – 400 ml;
cukrus, 200 g;
druskos, 100 g;
stalo actas, jei pageidaujama, 10 ml kiekviename stiklainyje;
pipirai pasirinktinai.
Virimo procesas

Svogūną supjaustome kubeliais, tris morkas supjaustome stambia tarka arba taip pat supjaustome peiliu.

Cukiniją supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą, supilkite augalinį aliejų. Troškinkite uždengę, kol cukinija suminkštės.

Troškinkite morkas, kol pusiau iškeps, tada suberkite svogūną ir troškinkite daržoves.

Į daržoves supilkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite daržoves dar 10 minučių.

Daržoves ir cukinijas sutrinkite panardintu trintuvu.

Cukinijų mišinį sumaišykite su daržovėmis, taip pat galite įpilti šiek tiek augalinio aliejaus, kad ikrai įgautų gilesnį skonį.

Įpilkite cukraus, druskos ir pipirų palaipsniui, kad atitiktų jūsų skonį.

Troškinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių.

Pačioje pabaigoje, jei norite, įpilkite acto.

Sudėkite ikrus į sterilizuotus ir sausus stiklainius ir užsukite dangteliais.

Stiklainius apverskite, uždenkite rankšluosčiu ir palikite atvėsti.

Ikraus laikome rūsyje, sandėliuke ar balkone.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.