Tokią kepenėlių duoną galite pagaminti išleisdami tiesiogine prasme centus. Į mišinį įpilkite bet kokių daržovių ir kitų priedų pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kepenys, 500 g;
– petražolės, krapai, žalias svogūnas;
– raudonoji saldžioji paprika;
– kiaušiniai, 9 vnt;
– druska, pipirai, prieskoniai.
Virimo procesas
Išvirkite kepenėles ir 4 kiaušinius.
Kepenėles supjaustykite gabalėliais, kiaušinius kubeliais.
Imame bet kokius žalumynus ir supjaustome.
Įdarui sumaišykite žalius kiaušinius. Druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite prieskonių pagal skonį.
Kepenėles sumaišykite su kiaušiniais, žolelėmis ir žaliais svogūnais.
Supilkite įdarą ir išmaišykite.
Patarimas : suberkite kubeliais pjaustytas saldžiąsias paprikas ir morkas.
Mišinį sudėkite į kepimo indą, išklotą folija.
Orkaitę įkaitiname – 180 laipsnių, kepimo laikas – apie 40 minučių.
Jei matote, kad duona iš viršaus išdžiūvo ir paruduoja, galite ją išimti.
Patiekite karštą arba šaltą su įvairiais padažais ir garnyrais bei šviežių daržovių salotomis.