Uošvė išmokė iš bet kokio faršo virti sultingus kotletus

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kartais šeimininkės negamina kotletų namuose, nes jie išeina kieti, tankūs, be sulčių viduje. Taip nutiko ir man, bet uošvė pasidalijo savo paslaptimis.

Reikalingi produktai:

  • malta mėsa, 500 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • duona, 2 vnt.;
  • pienas, 200 ml;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • česnako, 2 gvazdikėlių;
  • druska, pipirai, prieskoniai.

Kaip virti kotletus

Bet kokią mėsą paverčiame faršu. Duoną mirkome piene, kol išbrinks.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, atvėsinkite.

Svogūną sumaišykite su česnaku ir susmulkinkite trintuvu.

Šią masę supilkite į faršą kartu su išmirkyta duona, druska, pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių. Maltą mėsą gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Patarimas: jei mišinys skystokas, galite įdėti porą šaukštų džiūvėsėlių.

Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.

Jei yra noro, kotletus galima troškinti ir puode, užpylus trupučiu vandens ir įdėjus porą lauro lapelių bei gabalėlį sviesto. Užtenka 10 minučių ir kotletai taps labai sultingi.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Lengvas ir tobulas pusryčių receptas per 10 minučių! Idėja pasigaminti gerus pusryčius
Patiko? Pasidalink! Ačiū.