Kartais šeimininkės negamina kotletų namuose, nes jie išeina kieti, tankūs, be sulčių viduje. Taip nutiko ir man, bet uošvė pasidalijo savo paslaptimis.
Reikalingi produktai:
- malta mėsa, 500 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- duona, 2 vnt.;
- pienas, 200 ml;
- svogūnas, 1 vnt.;
- česnako, 2 gvazdikėlių;
- druska, pipirai, prieskoniai.
Kaip virti kotletus
Bet kokią mėsą paverčiame faršu. Duoną mirkome piene, kol išbrinks.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, atvėsinkite.
Svogūną sumaišykite su česnaku ir susmulkinkite trintuvu.
Šią masę supilkite į faršą kartu su išmirkyta duona, druska, pipirais, įberkite mėgstamų prieskonių. Maltą mėsą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Patarimas: jei mišinys skystokas, galite įdėti porą šaukštų džiūvėsėlių.
Kotletus apvoliokite džiūvėsėliuose ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
Jei yra noro, kotletus galima troškinti ir puode, užpylus trupučiu vandens ir įdėjus porą lauro lapelių bei gabalėlį sviesto. Užtenka 10 minučių ir kotletai taps labai sultingi.