Turkiški įdaryti pipirai yra populiarus Turkijos virtuvės patiekalas. Jį sudaro saldžiosios paprikos, įdarytos ryžių, daržovių ir maltos mėsos mišiniu.
Šiam patiekalui ruošti naudojama įvairių rūšių mėsa: ėriena, jautiena arba jų mišinys. Daržovės, dedamos į maltą mėsą, gali skirtis priklausomai nuo Turkijos regiono ir virėjo pageidavimų. Tai gali būti morkos, svogūnai, pomidorai, česnakai, taip pat įvairūs prieskoniai ir pagardai. Ryžiai iš anksto virti, kol iškeps pusiau.
Paruoškime skanų pipirų patiekalą pagal turkišką receptą.
Užpildo ingredientai:
malta jautiena – 300 g;
svogūnas – 1 vnt .;
ryžiai – 100 g;
petražolės – krūva;
krapai – krūva;
druska – ⅓ šaukštelis;
ciberžolė – ⅓ šaukštelis;
paprika – ⅓ šaukštelio;
kalendra – žiupsnelis;
zira – žiupsnelis.
Ingredientai kepimui:
augalinis aliejus – 30 ml;
svogūnas – 1 vnt .;
morkos – 1 vnt .;
paprika – 6 vnt.;
Pekino kopūstas – 100 g;
pomidoras – vnt.;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
pomidorų pasta – 1 šaukštelis;
vanduo – 300 ml;
sūris – 100 g.
Įdarytų paprikų paruošimas:
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite petražoles ir krapus. Viename inde sumaišykite faršą su ryžiais, svogūnais, žolelėmis, druska, ciberžole, kmynais, kalendromis ir paprika.
Išimkite 4 paprikų vidų ir padalinkite jas išilgai pusiau. Kiekvieną pipirų pusę įdarykite malta mėsa.
Kepimui svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite smulkia tarka. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūną, tada suberkite į jį morkas, druską ir pipirus.
Smulkiai supjaustykite porą paprikų ir Pekino kopūstą ir sudėkite į kepsnį. Daržoves pakepinkite, kol suminkštės, tada sudėkite pomidorą ir česnaką, iš anksto supjaustytus smulkiais griežinėliais.
Daržoves pakepinkite, supilkite pomidorų pastą ir vandenį, išmaišykite. Iškeptą dėkite į kepimo indą ir ant jo išdėliokite malta mėsa įdarytas paprikas.
Paprikas uždenkite vandenyje suvilgytu pergamentu ir folija. Kepkite indą 200 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir uždėkite ant kiekvieno pipiro. Patiekalą vėl dedame į orkaitę, bet tik 10 minučių.
Rezultatas – aromatingi, sultingi įdaryti pipirai.
Jie turėtų būti patiekiami kartu su keptu kepsniu.