Bulviniai blynai su įdaru – tai nedideli pyragėliai iš bulvių tešlos su įvairiais įdarais viduje. Juos galima ruošti su įvairiais įdarais, pavyzdžiui, su mėsa, grybais, sūriu ar daržovėmis.
Šis patiekalas sujungia lengvą paruošimą ir skonių įvairovę, todėl yra populiarus tarp namų ruošos mėgėjų.
Bulvių tešla blynams ruošiama iš virtų bulvių, kiaušinių, miltų ir sviesto. Įdaras gali būti bet koks, svarbiausia, kad jis būtų paruoštas valgyti, nes čiaupai greitai iškepa.
Mes jums pasakysime, kaip virti skanius bulvinius blynus su grybų įdaru.
Ingredientai:
bulvės – 700 g;
svogūnai – 3 vnt.;
morkos – 1 vnt .;
česnakai – 2 gvazdikėliai;
kiaušinis – 1 vnt .;
miltai – 2 šaukštai;
vištienos filė – 150 g;
mocarelos sūris – 150 g;
pievagrybiai – 200 g;
grietinėlė 20% – 100 ml;
džiovintas česnakas;
pagardinkite kariu.
Bulvinių blynų su įdaru paruošimas:
Nuluptas bulves, svogūnus ir morkas sutarkuokite smulkia tarka. Česnako skilteles perspauskite per spaudą, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Taip pat pirmiausia verta pasūdyti ir pabarstyti pipirais daržovių masę. Keptuvėje augaliniame aliejuje kepkite didelius bulvinius blynus, kurių skersmuo visa keptuvė.
Bulviniai blynai turi apskrusti iš abiejų pusių. Vištienos filė smulkiai supjaustykite ir kepkite augaliniame aliejuje, kol iškeps.
Į vištieną įberkite druskos, pipirų, suberkite kario prieskonius, o tada suberkite į atskirą indą, porą svogūnų supjaustykite mažais kubeliais, pakepinkite tame pačiame aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Taip pat prieš kepdami svogūnus į augalinį aliejų galite įpilti 20 gramų sviesto. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į svogūną.
Grybus pakepinkite su svogūnais, druska ir pipirais.
Žaliuosius svogūnus galite susmulkinti atskirai ir suberti į grybų mišinį su svogūnais ir vištiena.
Mocarelos sūrį sutarkuokite smulkia tarka, o ant blynų išdėliokite grybų ir vištienos įdarą.
Įdarą apibarstykite sūriu, perlenkite bulvinį blyną per pusę, įdarą įdėdami į vidų.
Blynus dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, ir pabarstykite sūriu.
Kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje 5 minutes.
Rezultatas – skanūs, aromatingi ir sotūs blyneliai su įdaru. Tai geras būdas pamaloninti šeimą, jei paprasti bulviniai blynai jau pabodę.