Tai vienas seniausių mūsų šeimoje naudojamų agurkų konservavimo receptų. Agurkai bus traškūs, aromatingi, tiks kaip užkandis ar į salotas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
agurkai;
krapų skėčiai, 3 vnt;
serbentų lapai ir kiti pagal skonį;
česnako, 3 gvazdikėlių;
aitriosios paprikos, 3 vnt.;
lauro lapas, 2 vnt;
druskos, 2 v.š.;
cukraus, 1 valgomasis šaukštas;
actas 9%, 70 ml.
Virimo procesas
Receptas skirtas 3 litrų stiklainiui. Prieskonius, žoleles ir agurkus sudėkite į švarius stiklainius.
Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliais ir palikite 30 minučių.
Vandenį nupilkite ir į stiklainius supilkite druską ir cukrų, užpilkite actu ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.
Agurkai bus traškūs, vidutiniškai sūrūs ir saldūs, puikiai papildys vakarienę ir šventinį stalą.