Traškumo paslaptis: raugintų agurkų receptas, kurį saugau jau 40 metų. Puikiai tinka ir prie rassolnik, ir prie sumuštinių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Marinuoti agurkai yra kulinarijos istorijos dalis. Tai tradicinis agurkų konservavimo žiemai būdas.

Konservuojant naudojamas natūralus rūgimas. Agurkų paviršiuje ir sūryme gyvenančios bakterijos pradeda savo darbą – cukrų paverčia pieno rūgštimi. Tai suteikia agurkams būdingą rūgštų skonį ir padeda jiems ilgai išlikti šviežiems.

Rezultatas – traškus, aromatingas ir sveikas produktas. Šis metodas padeda išsaugoti visas vertingas medžiagas ir vitaminus, esančius šviežiuose agurkuose, nededant acto ar kitų dirbtinių konservantų.

Agurkų rauginimas yra labai senas maisto konservavimo būdas. Yra duomenų, kad jis buvo naudojamas dar senovės Mesopotamijoje ir Rytų šalyse.

Papasakosime, kaip paruošti raugintus agurkus

Ingredientai: 1:

  • Agurkai – 3 kg;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • krapų – 6 šakelės;
  • salieras – 6 šakelės;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 3 šaukšteliai;
  • kvapieji pipirai – 3 vnt;
  • lauro lapai – 6 vnt;
  • druskos – 40 g litrui vandens.

Raugintų agurkų paruošimas:

Agurkus 4-5 val. panardinkite į šaltą vandenį, kruopščiai nuplaukite. Panašiai į vandenį panardinkite krapus, salierus, nuplaukite

. Į stiklainį sudėkite juodųjų pipirų žirnelius, raudonėlio pipirą, lauro lapus, krapus. Gvazdikėlius padalykite į dvi dalis ir sudėkite į stiklainį

. Į stiklainį sudėkite salierus, sudėkite agurkus, iš anksto pašalinkite agurkų kotelius. Pagal skonį į stiklainį taip pat galite įberti aštriosios paprikos.

Секрет хруста: рецепт квашеных огурцов, который я берегу 40 лет. Идеальны и для рассольника, и для бутербродов!

Ant agurkų sluoksnio vėl dėkite krapų, juodųjų ir saldžiųjų pipirų, lauro lapų ir salierų. Sudėkite antrą agurkų sluoksnį, papildykite jį juodaisiais pipirais, salierais ir likusiais česnakais

Taip pat skaitykite:  Sultinga lula – kebabas keptuvėje. Maltos mėsos receptas šventiniam stalui

. Į vandenį įberkite druskos ir išmaišykite. Į stiklainį su agurkais supilkite pasūdytą vandenį, užpildykite iki viršaus. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite agurkus raugti 3 dienas.

Sūrymą supilkite į puodą ir užvirinkite. Stiklainį su agurkais, neišėmę turinio, išplaukite po tekančiu vandeniu.

Svarbu atsikratyti apnašų, esančių stiklainio viduje.

Nuo sūrymo viršaus nuimkite putas, supilkite jas atgal į stiklainius. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite šaltoje vietoje.

Секрет хруста: рецепт квашеных огурцов, который я берегу 40 лет. Идеальны и для рассольника, и для бутербродов!

Taip gaunami gardūs rauginti agurkai. Po rauginimo agurkus būtinai laikykite tamsioje, vėsioje patalpoje, kad jie toliau rūgtų.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *