Traškių agurkų salotos su česnaku ir svogūnu. Laikant stiklainyje, užteks kelis mėnesius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Tikrai žinote, kad karts nuo karto verta turėti daržovių salotų su mėsa. Tada tiesiog įeikite ir atidarykite. Paruoškite tokį vitaminų sandėlį dabar.

Yra daug žmonių, kuriems labiau patinka žiemos mėnesiai, o ne karšti vasaros mėnesiai. Tačiau ši grupė žmonių sutinka su šilumos mėgėjais, kad paprastai žiemą sunku rasti gražių ir kietų agurkų. Ir jei jau juos gausite, už juos sumokėsite brangiai . Taigi geriau bus kaupti atsargas, kol agurkai bus lengvai pasiekiami. Dėl didelio svogūnų ir česnako kiekio jis ne tik negenda, bet ir puikiai apsaugo nuo vampyrų.

Ingredientai marinuotų agurkų salotoms su svogūnais ir česnakais

  • 3 kilogramai raugintų agurkų
  • 250 gramų svogūnų
  • 250 gramų česnako
  • 150 mililitrų vyno acto
  • 100 gramų druskos
  • 200 gramų granuliuoto cukraus
  • žolelių

Marinuotų agurkų salotų su česnaku ruošimas

Pats pirmas dalykas, kurį reikia padaryti, yra kruopštus stiklainių ir dangtelių valymas ir sterilizavimas. Tik tada galėsite sau leisti salotas laikyti be konservavimo. Sterilizaciją galite atlikti keliais būdais. Indaplovės savininkui tai nesukels problemų . Tiesiog įdėkite stiklines ir dangtelius į indaplovę ir įjunkite indaplovę aukščiausia temperatūra, nenaudodami indų ploviklio. Jei neturite indaplovės, naudokite seną gerą konservavimo puodą ir viryklę. Sterilizuokite bent 20 minučių aukštesnėje nei 85 laipsnių temperatūroje.

Salotoms ruošti rinkitės vidutinio dydžio agurkus. Jie bus gražiai traškūs. Jie turi būti visiškai sveiki. Vienas šiek tiek supuvęs agurkas lengvai sugadins salotas visuose stiklainiuose . Tas pats pasakytina apie svogūnus ir česnakus. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Nulupkite česnako skilteles ir tik jūs nuspręsite, ar norite jas susmulkinti, ar palikti sveikas. Agurkus kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite kelių milimetrų storio apskritimais.

Tada visas daržoves sumaišykite su cukrumi, druska ir actu. Taip pat pagal skonį galite pridėti žolelių, pavyzdžiui, krapų. Gautą mišinį uždenkite dangčiu ir palikite per naktį šaldytuve. Kitą dieną paragaukite salotas ir, jei reikia, pagardinkite . Gal kam nors skonis per agresyvus, tada įpilkite truputį virinto ir atvėsinto vandens. Tada sudėkite daržoves į švarius stiklainius, gerai uždarykite ir laikykite šaltai. Tiek česnakai, tiek svogūnai pasižymi stipriu antibakteriniu poveikiu, todėl salotų marinuoti nereikia.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.