Traškios cukinijos lazdelės. Gaminu pusryčiams ir užkandžiams: visa šeima vertina ir prašo daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Svarbu pasirinkti tinkamą jūsų stalo užkandį. Net jei norite tiesiog su šeima pažiūrėti filmą ar pažaisti stalo žaidimą, užkandžiui nenaudokite traškučių, krekerių ir kitų užkandžių. Tokie užkandžiai gali labai pakenkti organizmui. Be to, traškučiuose ir krekeriuose esančios medžiagos sukelia priklausomybę.

Lengviau atsisakyti traškučių ir pasirinkti naminius užkandžius. Dabar net iš cukinijų galima pasigaminti ką nors sveiko ir skanaus.

Pavyzdžiui, cukinijų lazdelės.

Cukinijų lazdelių ingredientai:

Cukinijos – 500 g;
Kiaušinis – vnt.;
Vanduo – 200 ml;
Miltai – 200 g;
Kepimo milteliai – 6 g;
Kietas sūris – 50 g;
krūtinėlė – 50 g;
Druska ir pipirai – ½ šaukštelio;
Žalias svogūnas – 25 g.
Cukinijų lazdelių paruošimas:

Iš cukinijos nuimkite kotelį ir sutarkuokite stambia tarka. Cukinijų mišinį perpilkite į sietelį, pasūdykite ir palikite, kol daržovė išskirs sultis.

Krūtinėlę ir sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais, o žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite.

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įpilkite žiupsnelį druskos ir 100 ml vandens. Išplakite kiaušinius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

Į tešlą pamažu pilkite vandenį. Nepilkite viso vandens į miltus iš karto, kitaip tešla gali tapti vandeninga. Po minkymo stiklinėje gali likti 20-30 ml vandens.

Iš sulčių išspauskite cukinijų masę ir suberkite į tešlą kartu su sūriu, krūtinėlėmis ir svogūnais.

Sumaišykite ingredientus ir sudėkite į konditerinį maišelį. Iš šios tešlos taip pat galite gaminti blynus.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir konditeriniu maišeliu ant paviršiaus suformuokite lazdeles.

Apkepkite cukinijų lazdeles ant vidutinės-stiprios ugnies iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.

Nepamirškite paruošti indo konditeriniam maišeliui su tešla, bus lengviau paruošti.

Gaunate puikias traškias cukinijų lazdeles. Jei norite, krūtinėlę galite pakeisti, pavyzdžiui, virta dešra, į tešlą įberkite petražolių ir krapų.

Taip pat skaitykite:  Kodėl patyrusios šeimininkės deda cukraus į maltą mėsą kotletams ir pyragams: paprastas triukas

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.