Traškios bulvės skaniau nei mėsa be kepimo. Greitas ir paprastas receptas pietums ar vakarienei

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Jis naudojamas ruošiant įvairius patiekalus – nuo ​​sriubų iki garnyrų. Vienas iš paprasčiausių ir skaniausių bulvių paruošimo būdų yra kepimas.

Keptos bulvės – patiekalas, kurį galima paruošti įvairiais būdais, pridedant prieskonių, žolelių ir kitų priedų.

Tai gali būti savarankiškas patiekalas arba garnyras prie mėsos ar žuvies. Priklausomai nuo gaminimo būdo, jis gali būti skirtingo skonio ir tekstūros.

Pakalbėkime apie skanų keptų bulvių variantą.
Ingredientai:

bulvės – 900 g;
džiūvėsėliai – 4 šaukštai;
augalinis aliejus – 50 ml;
druska – 1 šaukštelis;
malti juodieji pipirai – 1/2 šaukštelio;
česnakai – 1 galva;
sviestas – 50 g;
krapai – kekė.
Keptų bulvių paruošimas:

Kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite bulves popieriniais rankšluosčiais. Sudėkite bulves į gilų dubenį, pabarstykite druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite.

Bulves pabarstykite džiūvėsėliais ir sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

Ant keptuvės krašto uždėkite česnako galvutę ir kepkite indą 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Tada iš česnako galvutės išimkite skilteles ir susmulkinkite į jas krapus. Į krapų ir česnakų mišinį supilame sviestą, išmaišome ir tepame ant keptų bulvių.

Taip gaunamos puikios keptos bulvės. Šis patiekalas gali būti geras garnyras prie mėsos, daržovių ir žuvies.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.