Žuvies kotletus mėgsta nedaugelis, tačiau šio recepto dėka pasigaminsite tokį užkandį, kurį gaminsite visada, net ir šventiniam stalui.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
lydekos, 3 skerdenos;
kepalas, 1 vnt;
krapai;
sviestas, 150 g;
druska, pipirai, prieskoniai žuviai;
svogūnas, 2 vnt;
česnako, 3 gvazdikėlių;
pienas, 50 ml;
kiaušiniai, 2 vnt.
Virimo procesas
Smulkiai supjaustykite krapus ir sumaišykite su minkštu sviestu iki vientisos masės. Būtinai įberkite druskos.
Sudėkite mišinį ant folijos arba į indą ir padėkite į šaldiklį 1 valandai.
Supjaustome skerdenas ir naudojame filė – paverčiame malta mėsa kartu su svogūnais ir česnakais.
Batoną supjaustykite gabalėliais ir suminkštinkite piene, išspauskite ir sutrinkite mėsmale arba blenderiu.
Faršą sumaišykite su batono minkštimu, druska, baltaisiais pipirais, prieskoniais ir kiaušiniais.
Malta mėsa turi labai gerai išlaikyti formą.
Formuojame kotletus ir apkepame džiūvėsėliuose, kuriuos galite pasigaminti patys.
Sviestą išimame iš šaldiklio ir supjaustome kubeliais ir dedame į kotletų vidų. Formuojame kotletus ir aptepame plaktame kiaušinyje bei džiūvėsėliuose, kuriuos galite pasigaminti patys.
Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.
Kotletai gaunami tokio ryškaus kreminio aromato ir skonio, kad kartu su žuvimi susidaro nuostabus derinys. Užkandis sultingas, minkštas, puikiai dera prie įvairių garnyrų ir salotų.