Tortas „Napoleonas”. Ne visi žino šį metodą: klasikinis receptas su kremu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Napoleono pyragas dalį savo populiarumo skolingas garsiajam XIX amžiaus prancūzų vadui. Tiek su pyragu, tiek su Prancūzijos imperatoriumi siejama daugybė istorijų ir mitų. Pavyzdžiui, pasak vienos legendos, pyrago receptas gimė dėl vado ir vieno iš kilmingųjų asmenų išdavystės. Kad Napoleono žmona neatspėtų apie savo sužadėtinių romaną, įsimylėjėliai buvo užšifruoti naudojant konditerijos knygos terminus.

Pasak kitos legendos, vienas iš virėjų norėjo padaryti įspūdį imperatoriui ir paruošė jam skanų pyragą.

Tiesą sakant, pyragas buvo pavadintas jį išradusio konditerio vardu. Desertas neturi nieko bendra su Napoleonu Bonapartu.

Ingredientai Napoleono pyragui:

Miltai – 250 g;
Sviestas – 125 g;
Druska – žiupsnelis;
Degtinė – 1 valgomasis šaukštas;
Vanduo – 90 ml.
Ingredientai kremui:

Pienas – 500 ml;
Cukrus – 150 g;
Miltai – 50 g;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Sviestas – 100 g;
Vanilinas – ½ g.
Napoleono pyrago paruošimas:

Miltus ir druską supilkite į blenderio dubenį, supilkite šaltą sviestą ir išplakite ingredientus. Į tešlą supilkite degtinę ir šaltą vandenį ir toliau plakite, kol pradės formuotis gumuliukai.

Tešlą dėkite ant maistinės plėvelės, greitai surinkite į rutulį ir neminkykite. Palikite tešlą šaldytuve 30-40 minučių.

Šiuo metu paruoškite kremą – į puodą įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vaniliną ir miltus, gerai išmaišykite.

Į kiaušinių mišinį supilkite pieną ir virkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Nepamirškite nuolat maišyti mišinio.

Kremo pagrindą uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į apvalų 22 cm skersmens sluoksnį.

Kepkite pyragus 210 laipsnių orkaitėje 7 minutes. Pirmiausia peiliu ar šakute skirtingose ​​vietose pradurkite pyragus.

Kol pyragaičiai vėsta, iki purumo išplakame sviestą. Į sviestą pamažu supilkite kreminį pagrindą ir toliau plakite.

Kiekvieną pyragą patepkite kremu ir sudėkite į konditerinį žiedą.

Likusį pyragą sumalkite. Torto viršų ir šonus patepkite kremu ir pabarstykite trupiniais.

Tortą palikite šaldytuve 3 valandoms, kad išmirktų.

Namuose pasirodo sultingas Napoleono pyragas.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.