Tortas sausainių pagrindu. Tačiau dėl skonio ir gražios išvaizdos, taip pat dėl braškių aromato toks desertas gali tapti net šventinio stalo puošmena.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
sausainiai, 200 g;
sviestas, 125 g;
braškių, 300 g;
grietinėlės sūris, 300 g;
cukrus, 100 g;
riebi grietinėlė, 200 ml;
vanduo, 100 ml;
agaras arba želatina, 5 g;
kokoso drožlių.
Virimo procesas
Tortui formuoti puikiai tiks 20 x 15 cm skersmens forma.
Sausainius sutrinkite į trupinius, sumaišykite su lydytu sviestu ir dalį supilkite į skardą, išklotą pergamentu.
Mišinį sutankiname į pyragą, uždengiame skardą ir dedame į šaldytuvą.
Braškės supjaustytos gabalėliais
Grietinėlę sumaišyti su sūriu ir cukrumi, išmaišyti iki vientisos masės.
Sumaišykite mišinį su braškėmis.
Želatiną užpilkite vandeniu, palikite išbrinkti, tada patogiu būdu nuskandinkite.
Želatinos mišinį supilkite į braškių kremą ir išmaišykite iki vientisos masės.
Įdėkite į formą ir išlyginkite.
Ant viršaus užpilkite antrąją trupinių dalį, šiek tiek sutankinkite ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Išimkite iš formos, pabarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite.
Desertas pasirodo švelnus, erdvus, su ryškiu šviežių uogų aromatu.