Tortas „Halva” – Neįtikėtinai skanu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš paprasčiausių pyragų receptų, kurį galite pagaminti iš dažniausiai naudojamų ingredientų.

Norėdami pagaminti kakavinį biskvitą, jums reikės šių ingredientų:

– miltai, du trečdaliai stiklinės;

– cukrus, trys ketvirtadaliai stiklinės;

– kiaušiniai, 5 vnt;

– kakava, trečdalis stiklinės.

Virimo procesas

Sumaišykite kakavą ir miltus ir išsijokite.

Baltymus išplakti į stabilią masę, po truputį suberti cukrų ir išplakti iki tirštos masės.

Sudėkite trynius po 1 ir kiekvieną kartą gerai išplakite.

Dalimis suberkite sausus ingredientus ir mentele išmaišykite tešlą.

Formą uždengiame pergamentu ir išpilame tešlą.

Kepkite 35-40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 sluoksnius.

Norėdami paruošti sezamo pyragą, jums reikia:

– kukurūzų arba bulvių krakmolas, 2 v.š.;

– miltai, 1 valgomasis šaukštas;

– voveraitės, 4 vnt;

– cukrus, pusė stiklinės;

– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;

– sezamo sėklos, 150 g.

Virimo procesas

Baltymus gerai išplakite iki purumo, tada dalimis suberkite cukrų, plakite iki vientisos masės ir tirštumo.

Dabar sudėkite visus kitus ingredientus ir gerai išmaišykite.

Formą padengiame pergamentu ir išklojame tešlą.

Kepame apie 30 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Kietas.

Norėdami paruošti Halva kremą, jums reikia:

– pienas, 0,5 l;

– kukurūzų krakmolas, 2 šaukštai;

– miltai, 3 šaukštai;

– cukraus pudra, pusė stiklinės;

– tryniai, 4 vnt;

– sviestas, pusė stiklinės;

– žemės riešutų arba vanilės chalva, 200 g.

Virimo procesas

Sumaišykite visus produktus (išskyrus chalvą ir sviestą) ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Leiskite atvėsti.

Minkštą sviestą išplakite iki purumo ir baltumo, dalimis suberkite chalvą ir gerai išplakite iki vientisos masės.

Sumaišykite kreminį kremą ir sviesto bei chalvos masę, gerai išplakite.

Formuojame tortą, pyragėlius sutepame kremu, papuošiame pagal skonį ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.

Patarimas : kad pyragas būtų purus ir gražus, naudokite 23 cm skersmens kepimo formą Atskirdami baltymus nuo trynių, būkite atsargūs, kad jie gerai išsiskirtų. Taip pat nepamirškite, kad biskvitams, kad jie būtų purūs, visi produktai turi būti vienodi, kambario temperatūros.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.