Toks skanus ir lengvas receptas! Saldžios spurgos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jums tikrai patiks šios paprastos spurgos, jas galima patiekti su įvairiais saldžiais padažais, konservais ir uogiene.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– šiltas vanduo, 150 ml;

– sausos mielės, 8 g ir 7 g;

– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;

– miltai, 2 – 2,5 stiklinės;

– kiaušinis, 1 vnt.;

– vanilinas pagal skonį;

– manų kruopos, 100 g;

– augalinis aliejus, 2 šaukštai;

– 1 apelsino žievelė;

Virimo procesas

Vandenį sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir stikline miltų. Uždenkite ir palikite 10 minučių.

Sumaišykite kiaušinius su vanile ir augaliniu aliejumi.

Šį mišinį supilkite į tešlą ir suberkite manų kruopas. Sumaišykite.

Įpilkite 7 g mielių ir 1 puodelį miltų ir išmaišykite.

Nutarkuokite apelsino žievelę.

Išminkykite tešlą ir iškočiokite į ploną plokščią pyragą, formelėmis pagal savo skonį išpjaukite apskritimus ar širdeles.

Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir apkepkite spurgas, išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, tada į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas : nedėkite daug miltų, tešla turi būti minkšta ir elastinga, iškočiokite ją į 0,5 – 0,7 mm storio sluoksnį.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.