Jums tikrai patiks šios paprastos spurgos, jas galima patiekti su įvairiais saldžiais padažais, konservais ir uogiene.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– šiltas vanduo, 150 ml;
– sausos mielės, 8 g ir 7 g;
– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
– miltai, 2 – 2,5 stiklinės;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– vanilinas pagal skonį;
– manų kruopos, 100 g;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai;
– 1 apelsino žievelė;
Virimo procesas
Vandenį sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir stikline miltų. Uždenkite ir palikite 10 minučių.
Sumaišykite kiaušinius su vanile ir augaliniu aliejumi.
Šį mišinį supilkite į tešlą ir suberkite manų kruopas. Sumaišykite.
Įpilkite 7 g mielių ir 1 puodelį miltų ir išmaišykite.
Nutarkuokite apelsino žievelę.
Išminkykite tešlą ir iškočiokite į ploną plokščią pyragą, formelėmis pagal savo skonį išpjaukite apskritimus ar širdeles.
Įkaitinkite daug augalinio aliejaus ir apkepkite spurgas, išdėliokite ant popierinių rankšluosčių, tada į lėkštę ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas : nedėkite daug miltų, tešla turi būti minkšta ir elastinga, iškočiokite ją į 0,5 – 0,7 mm storio sluoksnį.