Makaronai gastronomijos istorijoje tapo labai prieštaringu produktu. Faktas yra tas, kad tarp Europos ir Azijos kyla ginčas dėl to, kas pirmasis išrado makaronus.
Kinai teigia, kad tarp jų pirmą kartą atsirado makaronų. 1292 m. Marco Polo atvežė makaronus iš Kinijos į Italiją. Šį produktą sau pasisavino šefai iš Italijos.
Tačiau, kaip parodė archeologiniai kasinėjimai, makaronai egzistavo ir kitų valstybių teritorijose. Todėl nieko iki galo nežinoma apie tikslią makaronų kilmę.
Aišku tik tai, kad makaronai yra universalus produktas. Pavyzdžiui, jie gamina skanų troškinį.
Ingredientai makaronų troškinimui:
- Makaronai – 200 g;
- Vištienos filė – 600 g;
- Grietinėlė – 250 ml;
- Kiaušiniai – 3 vnt.;
- Sūris – 120 g;
- Alyvuogių aliejus – 20 ml;
- raudonėlis – 1/2 šaukštelio;
- Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio;
- Druska – 1 šaukštelis.
Makaronų troškinio ruošimas:
Makaronus virkite 800 ml pasūdyto vandens 7 minutes. Laikykitės gaminimo informacijos ant pakuotės.
Vištienos filė pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir po porą minučių apkepkite filė iš abiejų pusių.
Filė supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į gilią lėkštę, išteptą alyvuogių aliejumi. Iš makaronų nupilkite vandens perteklių ir sudėkite į indą su mėsa.
Pabarstykite raudonėliu ant makaronų ir išmaišykite. Į atskirą dubenį išmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, druską ir išplakite. Į makaronų mišinį supilkite grietinėlę ir kiaušinius.
Sūrį supjaustykite mažais gabalėliais ir padėkite ant makaronų indo paviršiaus.
Makaronus su mėsa kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.