Tokių skanių bulvinių blynų nesu valgęs. Dabar gaminu tik pagal šį receptą

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvinių blynų receptai žinomi gana seniai. Tačiau šis patiekalas mūsų šalyje atsirado tik valdant Petrui Didžiajam. Šis žmogus sugebėjo atvežti bulves į šalį.

Iš pradžių žmonės nemokėjo tinkamai valgyti daržovių. Todėl bulvės nebuvo itin paklausios tarp žmonių. Tačiau situacija pasikeitė, kai bulvės tapo šalies kulinarinio gyvenimo dalimi.

Pradėjo pasirodyti paprasti bulvių virimo receptai.

Pakalbėkime apie tai, kaip greitai pagaminti bulvinius blynus.

Ingredientai bulviniams blynams:

bulvės – 3 vnt .;
svogūnai – vnt.;
kiaušinis – vnt.;
druska – ½ šaukštelio;
malti juodieji pipirai – žiupsnelis;
miltai – 2 šaukštai. l.;
pomidoras – vnt.;
sūris – 200 g;
žalieji svogūnai – krūva.
Blynų ruošimas:

Bulves nulupkite ir supjaustykite didelėmis trintuvėmis. Užpildykite bulvių mišinį vandeniu ir leiskite užvirti.

Šiuo metu svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Šaukštu išimkite bulvių mišinį iš vandens ir atsargiai išspauskite skystį.

Bulvių mišinį sumaišykite su svogūnu, maltais juodaisiais pipirais, druska, kiaušiniu ir miltais, gerai išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant paviršiaus uždėkite šaukštą bulvių mišinio.

Kol bulviniai blynai kepa po dangčiu, sutarkuokite sūrį, o pomidorą supjaustykite plonais žiedeliais. Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus.

Ant keptos bulvinių blynų pusės uždėkite žiupsnelį sūrio ir pomidoro griežinėlį. Taip pat ant pomidoro dedame šiek tiek žalių svogūnų ir užbaigiame žiupsneliu smulkinto sūrio.

Uždenkite indą dangčiu ir palaukite, kol sūris išsilydys.

Iškepus bulvinius blynus galite apibarstyti paprika ir kitais prieskoniais. Gaunasi neįprasti bulviniai blynai su sūriu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.