Tokios skanios vištienos filė dar nebuvau valgęs. Paprasta ir skanu: puikus priedas prie šventinio stalo

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos filė turi vieną savybę, dėl kurios ją virti nelabai populiaru: mėsa gali išdžiūti. Tačiau šio recepto dėka gausite originalų ir sultingą, minkštą patiekalą, puikų priedą prie šventinio stalo. Šio recepto bulvės taip pat tinka suktinukams.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • vištienos filė, 3 vnt.;
  • svogūnai, morkos po 1 vnt;
  • grybai, 200 g;
  • bulvės, 5 vnt.;
  • pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, pipirų, itališkų žolelių;
  • česnako, 2 gvazdikėlių;
  • sūris, 120 g;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • vanduo, 70 ml;
  • grietinės arba natūralaus jogurto, 2 v.š.

Virimo procesas

Kiekvieną filė perpjaukite į dvi dalis ir gerai išplakite, pagardinkite druska ir pipirais, paprika ir kitais prieskoniais, visus prieskonius įtrinkite į mėsą ir palikite marinuotis 20-30 min.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Ir daržoves apkepkite aliejuje.

Pievagrybius supjaustykite gabalėliais ir suberkite į daržoves, išmaišykite ir troškinkite.

Bulves supjaustykite mažais gabalėliais.

Pomidorų pasta sumaišoma su grietine, druska ir pipirais, prieskoninėmis žolelėmis pagal skonį, smulkintu česnaku ir vandeniu. Padažą gerai išmaišykite ir užpilkite ant bulvių. Sumaišome.

Kepimo formą ištepkite aliejumi ir išdėliokite bulves, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Sūrį sutarkuokite ir padalinkite į 2 dalis.

Sumaišykite vieną su daržovėmis ir grybais, suberkite grietinę ir smulkintą česnaką, išmaišykite iki vientisos masės.

Šiuo įdaru aptepame kiekvieną perpjautą filė, apverčiame vyniotinį ir, jei reikia, pritvirtiname iešmu.

Sutepkite formą aliejumi, išdėliokite suktinukus.

Kiaušinį išplakame su grietine (pora šaukštų) ir druska, tarkuotu sūriu ir suktinukus aptepame padažu.

Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes. Gero apetito!

Aš patiekiu bulves su suktinukais ir salotas iš šviežių daržovių, gaunasi graži ir soti, visavertė vakarienė.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.