Tokie skanūs, kad gaminu juos 3 kartus per savaitę. Paprastas receptas: mėsos blyneliai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Koldūnai – tai patiekalas iš bulvių ir maltos mėsos. Manoma, kad jis giminingas koldūnams, ravioliams ir koldūnams. Šis patiekalas atsirado XIII a. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje. Manoma, kad šį receptą atnešė Baltarusijos-Lietuvos totoriai, kurie šioje teritorijoje gyveno kelis šimtmečius

. Praėjus ilgam laikui, šis receptas neprarado savo aktualumo, jis vis dar gaminamas. Receptas, apie kurį jums papasakosime, parodys, kaip teisingai paruošti koldūnus.

Tešlai skirti ingredientai:

  • Bulvės – 4 vnt;
  • Kiaušinis – 3 vnt;
  • Miltai – 2 šaukštai;
  • Druska, juodieji malti pipirai – pagal skonį;
  • Sviestas – 60 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: faršas – 500 g;
  • svogūnai – 2 vnt;
  • Druska, malti juodieji pipirai, paprika, kalendra – 1 šaukštelis;
  • česnako – 2 skiltelės.

Koldūnų paruošimas:

Bulves nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Bulvių masę užpilkite vandeniu ir palikite 15 min.

Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir prieskonius, susmulkintą česnaką. Visus ingredientus gerai išmaišykite, padalykite mėsą į 6 dalis.

Iš dubens su bulvėmis išpilkite vandenį, masę išspauskite. Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus, kruopščiai išmaišykite.

Такие вкусные, что готовлю их 3 раза в неделю. Простой рецепт: драники с мясом

Ant keptuvės, pateptos augaliniu aliejumi, dėkite šaukštą bulvių masės, paskirstykite ją lygiu sluoksniu.

Ant viršaus dėkite vieną iš šešių maltos mėsos dalių, uždenkite šaukštu bulvių

masės.

Такие вкусные, что готовлю их 3 раза в неделю. Простой рецепт: драники с мясом

Kepkite mažus plokštainiukus, kol bulvės įgaus auksinę plutelę

Taip pat skaitykite:  Maltą mėsą sumaišykite su kefyru. Lengviau nei belyashi ir pyragaičiai, bet taip skanu. Pusryčiams, pietums ir vakarienei per 10 min

, tada sudėkite 6 plokštainiukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos

.

Ant plokštainiukų viršaus uždėkite nedidelius sviesto gabalėlius.

Такие вкусные, что готовлю их 3 раза в неделю. Простой рецепт: драники с мясом

Kepkite 20 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Такие вкусные, что готовлю их 3 раза в неделю. Простой рецепт: драники с мясом

Koldūnus galima patiekti iškart po kepimo. Kadangi jie padalyti į porcijas, koldūnus lengva pasiimti su savimi.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *