Tokie skanūs, kad gaminu 3 kartus per savaitę. Paprastas receptas: bulviniai blynai su mėsa

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Burtininkai – tai patiekalas iš bulvių ir maltos mėsos. Jis laikomas susijusiu su koldūnais, ravioliais ir koldūnais. Šis patiekalas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorijoje atsirado XIII amžiuje. Manoma, kad šį receptą su savimi atsinešė kelis šimtmečius šioje teritorijoje gyvenę Baltarusijos-Lietuvos totoriai.

Po daug laiko šis receptas neprarado savo aktualumo, jis ruošiamas ir šiandien. Receptas, apie kurį jums papasakosime, parodys, kaip teisingai virti burtininkus.

Ingredientai tešlai:

Bulvės – 4 vnt.;
Kiaušinis – 3 vnt.;
Miltai – 2 v.š. l.;
Druska, malti juodieji pipirai – pagal skonį;
Sviestas – 60 g.
Užpildo ingredientai:

malta mėsa – 500 g;
Svogūnai – 2 vnt;
Druska, malti juodieji pipirai, paprika, kalendra – 1 šaukštelis;
Česnakai – 2 skiltelės.
Burtininkų paruošimas:

Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Užpildykite bulvių mišinį vandeniu ir palikite 15 minučių.

Į faršą suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir prieskonius, susmulkintą česnaką. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus, padalykite maltą mėsą į 6 dalis. 

Supilkite vandenį iš dubens su bulvėmis ir išspauskite mišinį. Į bulvių mišinį įpilkite kiaušinių, miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Šaukštą bulvių mišinio dėkite į keptuvę, išteptą augaliniu aliejumi, ir paskleiskite lygiu sluoksniu.

Ant viršaus uždėkite vieną iš šešių maltos mėsos gabalėlių ir uždenkite šaukštu bulvių mišinio.

Kepkite mažus plokščius pyragus, kol bulvės įgaus auksinę plutą.

Po to ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, sudėkite 6 tortilijas. Ant paplotėlių viršūnių uždėkite nedidelius sviesto gabalėlius.

Kepame 20 minučių 200 laipsnių orkaitėje.

Raganius galima patiekti iškart iškepus. Dėl to, kad jie suskirstyti į porcijas, burtininkus patogu pasiimti su savimi.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.