Šį padažą galima labai ilgai laikyti vėsioje vietoje, nepaisant to, kad jo termiškai neapdorosite. Aštrus, aromatingas ir gausiai maistingas padažas.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- pomidorai – 2,5 kg;
- saldieji pipirai – 500 g;
- aitrioji paprika – 3-5 gabalėliai;
- krienų šaknis – 200 g;
- česnakai – 300 g;
- druska – 2 šaukštai;
- cukrus – 120 g;
- actas 9% – 20 ml.
Adžika su krienais ir česnakais: gaminimo procesas
Nuplaukite ir išdžiovinkite daržoves. Visas daržoves sumalkite trintuvu arba per mėsmalę.
Pomidorus galite papildomai pertrinti per sietelį, jei mėgstate padažus be odelės gabalėlių.
Padažą pagardinkite visais kitais ingredientais.
Padažą ištepkite ant sterilizuotų stiklainių, užsukite dangtelius ir laikykite šaldytuve.
Šį padažą galima naudoti kaip pagrindą kitiems aštriems mėsos ir žuvies padažams, šiek tiek jo galima dėti į pirmą ir antrą patiekalą, daržovių troškinį. Mėsą marinuoju šiame padaže ir kepu orkaitėje.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
