Savaitgalio pusryčiai ar tiesiog greitas užkandis. Tai paprastas ir labai originalus receptas su fetos sūriu ir žolelėmis – lengvas ir sotus patiekalas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
miltų, apie 2 stiklines;
druskos;
kepimo milteliai, 2 šaukšteliai;
atšaldyto sviesto, 4 v.š.;
fetos sūris, 200 g;
žalieji svogūnai, bet kokie švieži arba šaldyti žalumynai;
grietinės, 1 stiklinė.
Virimo procesas
Aš naudoju 200 g stiklinę, todėl pagal tai apskaičiuokite maisto svorį. Jums gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, žodžiu, poros šaukštų.
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir kepimo milteliais.
Sviestą iš šaldytuvo supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su miltais.
Masę sutrinkite kekėmis, kol susidarys trupiniai.
Paimkite gerą krūvą žalių svogūnų, krapų ir petražolių ir smulkiai supjaustykite.
Trys sūriai ant rupios trintuvės.
Patarimas: jei sūris per sūrus, jį šiek tiek pamirkykite šaltame vandenyje.
Į miltų trupinius supilkite sūrį ir žoleles ir išmaišykite.
Įpilkite grietinės arba tiršto kefyro ir minkykite tešlą.
Uždenkite kepimo skardą pergamentu.
Tešlą padalinkite į 2 dalis ir kiekvieną iškočiokite į storą plokščią pyragą ir padėkite ant kepimo skardos.
Padalinkite peiliu į trikampius. Sutepkite tryniu arba pienu. Kefyras.
Kepame apie 20 – 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Sūrį galite pakeisti bet kokiais kitais įdarais ar sūriais.