Obuolių blynai – tai kulinarinė kelionė į Rusijos istoriją ir tradicijas. Skirtingai nuo įprastų blynų, kuriuose dominuoja tešlos skonis, obuolių blynai pasižymi sudėtingesniu tekstūrų ir skonių deriniu.
Minkštoje, ore tvyrančioje tešloje persismelkusios rūgščiai saldžios obuolių natos sukuria apetitą žadinantį ir malonius prisiminimus keliantį skonį.
Pirmą kartą blynai, kaip storų blynų rūšis, paminėti senosiose rusų kulinarijos knygose
.
Tuomet jie buvo kepami ant mielių pagrindo, kuris suteikė jiems sodrų ir turtingą skonį.
XIX ir XX a., kai obuoliai tapo prieinamesni, jų pradėta aktyviai dėti į namų kepinius.
Obuoliai buvo laikomi sveikatos ir gerovės simboliu, todėl ant šventinio stalo dažnai buvo patiekiami pyragai, blynai ir apkepai su obuoliais. Buvo tikima, kad tokie skanėstai į namus atneš gausą ir sėkmę.
Sudedamosios dalys: obuoliai, obuoliai, obuoliai, obuoliai, obuoliai, obuoliai, obuoliai:
- Kefyras – 200 ml;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- augalinis aliejus – 30 ml;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- Miltai – 230 g;
- raugas – 10 g;
- Obuolys – 2 vnt.
Obuolių paplotėlių paruošimas:
Sumaišykite kefyrą su kiaušiniu, druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
. Obuolius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į tešlą, išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite 50 ml augalinio aliejaus, sudėkite į jį porcijas fritatų
.
Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Gausite minkštas ir purias kefyro su obuoliais paplotėlius.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
