Ne taip paprasta paruošti tobulus blynus, kurie būtų purūs ir iškeptų iki auksinės rudos spalvos. Šie keli paprasti patarimai padės.
Idealiai paruoštas blynas turi būti gražios aukso rudos spalvos ir stangrios purios konsistencijos. Tai parodo, kokios smulkmenos gali būti naudingos ar pakenkti ruošiant šį skanų patiekalą . Populiariausios Čekijos konditerės Magdos pagalbos dėka galime atskleisti kelias tokias smulkmenas, kurios garantuos, kad Jūsų blynai bus būtent tokie, kokius įsivaizduojate.
Žaliavos
- 1,5 stiklinės pieno
- 1,5 stiklinės gazuoto vandens
- 2 sveiki kiaušiniai
- 2 puodeliai miltų
- žiupsnelis druskos
- skaidraus sviesto kepti
Pasiruošimas
Paruoškite pakankamai didelį dubenį ir maišymo indą. Į dubenį įmuškite abu kiaušinius ir įberkite žiupsnelį druskos. Įpilkite pieno – jis neturėtų būti šaltas, bet kambario temperatūra yra ideali.
Palaipsniui pradėkite dėti miltus, kad susimaišytų gabalėliai . Jei norite labai plonų blynų, naudokite lygius miltus, jei norite storesnius, purius ir labai elastingus, naudokite pusiau rupius. Sumaišyti abu miltus nėra problema.

Kai tešla bus per tiršta maišyti, pradėkite pilti gazuoto vandens. Gazuotas vanduo užtikrins tešlos aeraciją ir purią konsistenciją. Niekada nenaudokite maišytuvo maišymui. Rankinis apdorojimas garantuoja tešlos vientisumą . Teisingą tešlos tankį galite sužinoti šaukštu. Kai ant jos semsite tešlą ir suvertite į dubenį, dalis jos turi tekėti žemyn, o kita dalis likti ant šaukšto. Leiskite tešlai pailsėti bent 20 minučių.
Paruoškite keptuvę su aukštos kokybės nepridegančiu paviršiumi ir skaidrintu sviestu. Keptuvėje įkaitinkite gabalėlį sviesto, kad visas keptuvės dugnas būtų pateptas riebalais. Pavyzdžiui, tam naudojama peteliškė.
Sumaišykite tešlą, supilkite dalį tešlos ant keptuvės ir pakreipkite keptuvę, kad tešla pasiskirstytų po visą dugną . Apkepkite blyną iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Po kiekvienu blynu sviesto dėti nereikia. Kas trečiam blynams užtenka vos nedidelio gabalėlio.

Paskutiniai patarimai
Jei blynus gaminate saldžiu būdu, jiems tikrai bus naudinga į tešlą įmaišyti nedidelį kiekį citrinos žievelės. Galite nusipirkti bet kuriame prekybos centre tarp prieskonių. Jei norite tarkuoti savo, jums reikės chemiškai neapdorotos citrinos, ją gerai nuplaukite ir smulkia tarka sutarkuokite tik ploną geltoną žievelės sluoksnį. Apačioje esantis baltas minkštimas yra kartaus ir gali sugadinti skanius blynus.
