Šis mėsos marinavimo kepsniams receptas labai naudingas, kai reikia greitai virti. Pakanka valandos marinavimo laiko. Tarkime, kol bus paruoštos anglys, bus paruošta mėsa.
Taigi, į keptuvės dugną supilkite 150 – 200 ml. nerafinuotas augalinis aliejus. Receptas 1,5-2 kilogramams mėsos. Čia įberkite prieskonių: raudonųjų ir juodųjų pipirų, gal šiek tiek kvapiųjų pipirų, kalendros, džiovintos kalendros (tik šiek tiek). Khmeli-suneli yra tobulas. Apskritai, žolelės pagal jūsų skonį.
Mėsą stengiamės supjaustyti ne itin smulkiais gabalėliais, taip kebabas išeis sultingesnis.
Dabar svogūnai! Mums reikės daug svogūnų! Tokiam mėsos kiekiui reikia paimti bent 0,5 kilogramo smulkių svogūnų. Labai svarbu išvalyti, kad uodegos ir snapeliai liktų nenupjauti. Svogūną perpjaukite išilgai į keturias dalis. Jei labai maži, galima papildomai sutarkuoti ir supilti į marinatą.
Paruoštą mėsą (geriausia kiaulienos sprandinę) apvoliokite marinate, suberkite svogūnus ir palikite pasimarinuoti.
Kai dedame ant iešmo, svarbu svogūną pradurti nuo kiekvieno gabalėlio vidinio krašto. Tuomet įvertinsite ant grotelių keptą svogūną! Apdegs nosys ir uodegos ir liks skanus svogūnas, keptas su mėsa.
Neįprastas marinatas, ar ne?
Ačiū aliejui, kuris tirpdamas ir degdamas sušildo mėsą iš vidaus ir neleidžia gabalėliui išdžiūti!
Vienintelis neigiamas dalykas yra tai, kad riebalų ant žarijų lašėja daugiau nei įprastai. Tokiu atveju reikia dažniau stebėti ir gesinti ugnį.
Labai svarbus! Nepalikite nė minutei ir apverskite kuo dažniau!
Išbandykite šį kebabo receptą ir jis gali tapti jūsų mėgstamiausiu!