Retkarčiais kiekvienam žmogui nutinka taip, kad norėtų pasilepinti karštu patiekalu, bet tiesiog nesinori gaminti. Laimei, šis lazanijos receptas yra skirtas visiems, kurie mėgsta tinginius.
Kasdien valgyti šaltus pietus ar vakarieniauti nėra gerai, ir turbūt kiekvienas mėgsta bent kartą per dieną pavalgyti šiltai. Tačiau kartais neturite laiko arba neturite per daug idėjų , ką gaminti. Laimei, šis receptas tinka visiems, kurie nemėgsta gaminti per ilgai, nes tai labai greita ir paprasta lazanija.
Ko tau prireiks
Norėdami išbandyti šį greitą ir paprastą receptą, turėtumėte paruošti keletą ingredientų:
- 1 riekelė pita duonos
- 250 g grybų
- 70 g kieto sūrio
- 50 ml pieno
- 20 g sviesto
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį
- 250 g maltos kiaulienos
- 1 svogūnas
- 2-3 šaukštai pomidorų padažo
- 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
- druskos pagal skonį
Paprastos lazanijos paruošimo procedūra
Nors šią lazaniją galima rekomenduoti visiems, kurie tingi gaminti bet kokį didelį gaminimą, šio patiekalo paruošimas neapsieina be tam tikro darbo. Tačiau tai tikrai užtruks daug mažiau laiko ir pastangų , nei gaminant klasikinę lazaniją. Pirmiausia paimkite peilį, kilimėlį ir svogūną. Svogūną supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę, kur jį reikia apkepti iki auksinės spalvos.
Lazanija nėra sudėtinga
Kai svogūnas taps auksinis, į keptuvę suberkite susmulkintus grybus ir kepkite, kol išgaruos visas skystis. Nepamirškite svogūno pipiruoti su grybais ir pasūdyti pagal skonį. Į keptuvę suberkite kiaulienos faršą ir lengvai pakepinkite. Vėlgi, galite pridėti druskos ir pipirų pagal savo skonį.
Ingredientai, suteikiantys lazanijai tinkamą skonį
Kiekvienoje lazanijoje taip pat yra sūrio, kuris suteikia tinkamo skonio. Todėl sutarkuokite kietąjį sūrį ir supjaustykite pita duonos riekeles. Ratai turi būti tokio pat dydžio, kaip ir indelio, kuriame gaminsite lazaniją. Puode sumaišykite šiek tiek pieno su miltais ir išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Šį mišinį užvirinkite ant viryklės ir nedelsdami supilkite likusį pieną.
Maišykite, kol mišinys sutirštės, tada išjunkite viryklę. Mūro indelį, kuriame galiausiai gaminsite lazaniją, patepkite sviestu. Ant dugno dėkite pita duoną, tada sudėkite faršą , pomidorų padažą, sūrį, pieno įdarą, pita duoną, grybus, sūrį ir vėl pieno įdarą.
Užbaikite greitą lazaniją
Kai viską susluoksniuosite į mūro indelį ar kitą indą, lazaniją dėkite į indą orkaitėje. Iš viso lazaniją reikia kepti apie 40 minučių 170 °C temperatūroje . Baigus kepti lazanijos paviršius turi būti gražiai traškus ir auksinis. Šią lazaniją galite gaminti visai šeimai. Tereikia iškepti kelis dubenėlius su įdaru.