Obuolių želė yra desertas, garsėjantis švelnia konsistencija ir skaidria išvaizda. Skonis ryškus, šiek tiek rūgštokas, primenantis šviežių obuolių skonį.
Obuolių želė nuo uogienės ar džemo skiriasi tuo, kad joje nėra vaisių gabalėlių, o struktūra yra vientisa ir lengva. Daugelis mano, kad skonis yra rafinuotesnis nei kitų vaisių pusgaminių. Dėl savo skonio jis dažnai naudojamas ne tik kaip desertas, bet ir kaip stalo puošmena.
Yra keletas būdų, kaip patiekti obuolių želė. Ją galima valgyti kaip savarankišką patiekalą arba derinti su blynais, sūrio pyragėliais ar varškės apkepu. Obuolių želė ypač dera su minkštais kreminiais sūriais. Neįprastų derinių mėgėjai ją gali patiekti su mėsos patiekalais, pavyzdžiui, kepta paukštiena
. Jei ruošiate šventinį stalą, obuolių želė galima papuošti plakta grietinėle arba ja papuošti tortus ir pyragaičius.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: obuoliai – 1,4 kg;
- vandens – 1,5 litro
- cukraus – 770 g.
Obuolių želė paruošimas:
Supjaustykite obuolius ketvirčiais ir sudėkite į gilų puodą, užpilkite vandeniu. Nuo užvirimo momento obuolius virkite 30 minučių
. Obuolius sudėkite į sietiniu audeklu uždengtą koštuvą. Palikite obuolių sultis 24 valandoms nusistovėti dubenyje
. Į sultis supilkite cukrų ir išmaišykite. Supilkite sultis į puodą ir užvirinkite, virkite 15 minučių.
Kad želė paruošta, galite įsitikinti naudodami šaltą lėkštę. Ant jos supilkite šiek tiek sulčių.
Supilkite sultis į stiklainius ir palikite atvėsti iki želė konsistencijos
.
Šią želė galima laikyti kelis mėnesius vėsioje, tamsioje vietoje.

Sveiki, aš esu Darius Jakelionis – žmogus, mėgstantis dalintis įvairiapusiu turiniu. Rašau naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat kuriu kiek lengvesnio pobūdžio turinį – maisto receptus bei horoskopus. Mano tikslas – pateikti skaitytojams tiek naudingos informacijos, tiek įkvėpimo ar net pramogos. Noriu, kad kiekvienas apsilankęs rastų ką nors įdomaus ir vertingo sau.
