Labai švelnus pyragas su klasikiniu kremu. Gaminame iš paprastų ingredientų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– miltai, 280 g;
– cukrus, 150 g;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– vanilė pagal skonį;
– žiupsnelis druskos;
– kepimo milteliai, 15 g;
– augalinis aliejus, 150 g;
– riebi grietinė, 50 g.
Norėdami paruošti kremą, jums reikia :
– kiaušinis, 1 vnt.;
– pienas, 250 ml;
— kukurūzų krakmolas, 20 g;
– cukrus, 60 g;
– sviestas, 25 g;
– citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas;
– citrinos žievelės;
– žiupsnelis druskos.
Pyragui papuošti madinga naudoti migdolų žiedlapius, smulkintus riešutus, miltelius, tarkuotą šokoladą ir kt.
Virimo procesas
Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus sviestą, ir išvirkite tirštą kremą. Vanilino arba vanilinio cukraus dedama pagal skonį ir pagal pageidavimą. Atvėsinkite, kol sušils, įmaišykite sviestą ir palikite atvėsti.
Tešlai kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir druska, vanile ir plakite 4 minutes iki purios masės.
Įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus ir sumaišykite.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, išsijoti ir dalimis suberti į tešlą, gerai išminkyti mikseriu.
Formą uždengiame pergamentu ir išpilame tešlą.
Kremą supilkite į maišelį, nupjaukite kampą ir juostelėmis supilkite ant tešlos, šiek tiek paspausdami.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių. Pasirengimą patikrinkite iešmu.