Sluoksniuotas pyragas su obuolių įdaru – vienas iš mano mėgstamiausių receptų, kurį paprasta paruošti, o su kvapnia, kremine plutele išeina tiesiog tobula.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– kieti, rūgštūs obuoliai, 1 kg;
– miltai, 150 g;
– citrina, 1 vnt.;
– kepimo milteliai, 1 šaukštelis;
– kiaušiniai, 3 vnt;
– žiupsnelis druskos;
– įprastas arba rudasis cukrus, 120 g;
-pienas, 100 g.
Norėdami paruošti plutą, jums reikia :
– sviestas, 15 g;
– įprastas arba baltasis cukrus, 20 g.
Virimo procesas
Tokį pyragą geriau kepti maždaug 22 – 23 cm skersmens formoje, patepkite gabalėliu sviesto, pabarstykite miltais arba manų kruopomis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolius nulupkite ir stambia tarka supjaustykite skiltelėmis arba trimis griežinėliais.
Išspauskite citrinos sultis ir nutarkuokite žievelę.
Kiaušinius išplakame su cukrumi, bet per daug uolėti nereikia.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, sumaišykite su citrinos žievele ir supilkite į kiaušinių mišinį. Užminkykite tešlą.
Į tešlą suberkite obuolius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Supilkite mišinį į formą ir išlyginkite.
Pyrago viršų pabarstykite cukrumi ir išdėliokite sviesto gabalėlius.
Kepkite pyragą nuo 40 minučių iki 1 valandos, patikrinkite orkaitę.
Pyragą patiekiu šiltą arba šaltą, jis vienodai skanus ir aromatingas.
