Tirpsta burnoje. Avižinių dribsnių-jogurtinis pyragas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai tapo tokiu įvairiu desertu, kad sunku suskaičiuoti, kiek rūšių yra. Labiausiai paplitęs biskvitas. Biskvitai mirkomi kremu ar kitu įdaru, o torto viršus papuošiamas glajumi, vaisiais ar kitais saldumynais.

Taip pat yra smėlio pyragas. Šis pyragas gaminamas iš trapios tešlos, kuri mirkoma grietinėlėje arba uogiene. Torto viršus papuoštas riešutais, šokoladu ar vaisiais.

Sluoksnis tortas – šis pyragas susideda iš sluoksniuotų sluoksnių, kurie mirkomi kremu. Torto viršų galima papuošti glajumi, grietinėle ar vaisiais.

Tai tik maža dalis visų rūšių desertų.

Mes jums pasakysime, kaip virti, pavyzdžiui, avižinių dribsnių-jogurtinį pyragą be cukraus.

Ingredientai:

tryniai – 2 vnt .;
druska – žiupsnelis;
saldiklis – 7 šaukštai;
vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
sviestas – 80 g;
avižiniai dribsniai – 100 g;
kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
baltymai – 2 vnt.;
graikiškas jogurtas – 400 g;
kukurūzų krakmolas – 50 g.
Avižinio jogurto pyrago paruošimas:

Trynius sumaišykite su druska, 4 šaukštais saldiklio ir šaukštu vanilės ekstrakto, plakite mikseriu, kol ištirps smėlio grūdeliai. Avižinius dribsnius sutrinkite trintuvu ir kartu su kepimo milteliais suberkite į trynių masę.

Ištirpinkite sviestą ir supilkite į avižinių dribsnių ir trynių mišinį, užminkykite tešlą. Atskirai išplakite baltymus su žiupsneliu druskos iki purių putų.

Į baltymų mišinį supilkite saldiklį ir vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol susidarys standžios smailės. Į mišinį įpilkite graikiško jogurto ir išmaišykite.

Į grietinėlę supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite ingredientus. Tešlą dėkite į kepimo indą ir dugną patepkite sviestu.

Ant tešlos viršaus uždėkite kremą ir išlyginkite paviršių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.