Tortų gaminimas yra kūrybingas procesas, kurį galima pritaikyti pagal jūsų pageidavimus ir ingredientus. Yra keletas bendrų žingsnių, kurie padės jums pagaminti skanų pyragą. Pavyzdžiui, pasirenkant receptą. Pyrago receptas turi atitikti jūsų skonio nuostatas ir kulinarinių įgūdžių lygį.
Ingredientų paruošimas taip pat yra svarbus žingsnis gaminant pyragą. Verta įsitikinti, kad visi reikalingi ingredientai yra prieinami ir paruošti naudoti.
Norint gauti norimą rezultatą, svarbu laikytis recepto ir atsižvelgti į kiekvieno paruošimo etapo ypatybes. Taip pat nepamirškite būti saugūs dirbdami su karštomis orkaitėmis ir aštriais peiliais.
Paruoškime Veneros pyragą su drėgnu biskvitu.
Ingredientai kremui:
pienas – 400 ml;
kiaušiniai – 2 vnt .;
cukrus – 250 ml;
krakmolas – 3 šaukštai;
vanilinas – žiupsnelis;
sviestas – 150 g.
Ingredientai tešlai:
kiaušiniai – 4 vnt.;
cukrus – 250 ml;
kefyras – 375 g;
augalinis aliejus – 70 ml;
miltai – 280 g;
soda – 1 šaukštelis;
druska – žiupsnelis;
vanilinas – žiupsnelis;
kakava – 2 šaukštai. l.
Torto „Venus“ paruošimas:
Puode įkaitinkite pieną, į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, krakmolą ir vaniliną, išplakite. Į kiaušinių masę supilkite 50 ml šilto pieno ir išmaišykite.
Kiaušinių mišinį plona srovele supilkite į karštą pieną ir išplakite. Nuolat maišydami maišykite, kol sutirštės.
Palaukiame, kol kreminio kremo pagrindas šiek tiek atvės, įdedame sviesto. Sviestą sumaišykite su kremo pagrindu, sudėkite į atskirą indą ir uždenkite maistine plėvele.
Tešlai skirtą kefyrą pašildykite kiek aukščiau kambario temperatūros. Į atskirą dubenį įmuškite kiaušinius, sumaišykite su vanile ir cukrumi, išplakite iki purios masės.
Į kiaušinių masę supilkite augalinį aliejų ir šiltą kefyrą, persijokite ⅓ miltų, sodos ir druskos ir užminkykite tešlą.
Į tešlą pamažu suberkite likusius miltus, palikdami 20-30 gramų.
Vienalytę storą tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną tešlos dalį persijokite kakavą, o į kitą – likusius miltus.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu, supilkite ant jos baltą tešlą ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 6-7 minutes. Lygiai taip pat kepame šokoladinį pyragą.
Leiskite pyragams atvėsti po rankšluosčiu. Nelygius pyragėlių kraštus nupjaukite ir sutrinkite iki smulkių trupinių.
Šokoladinį pyragą patepkite kremu, uždenkite baltu pyragu. Baltojo pyrago viršų patepkite plonesniu kremo sluoksniu ir pabarstykite šokolado drožlėmis.
Rezultatas – gražus, subtilus Veneros pyragas. Jis puikiai tinka bet kokiam arbatos vakarėliui ir pakeis daugelį parduotuvėje pirktų pyragų.